Το Σαλαμινίων Βήμα είναι μια έντιμη προσπάθεια, ανιδιοτελής, που αξίζει την στήριξή σας.

Φ.Κ Τελικα τιποτα δεν ειναι τυχαίο σε αυτον το πολύπαθο  τοπο 
Μια γκρίζα περίοδος έχει ξεκινήσει για τα Γεράνεια Όρη και λέω γκρίζα και όχι μαύρη γιατί θέλω να πιστεύω ότι σε αυτόν τον αγώνα θα είμαστε και πάλι όλοι μαζί.
Μπορούμε να νικήσουμε! Επειδή πολλοί ρωτάτε αν έρχονται οι ανεμογεννήτριες και πότε ξεκινάνε τα έργα; Θέλω να εξηγήσω ότι τίποτα δεν έχει χαθεί, αλλά αν δεν ενωθούμε μπορούν να χαθούν όλα.
Κάθε αίτηση που γίνεται από την εταιρεία- επενδυτή προς την ΡΑΕ περνάει στάδια αξιολόγησης αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε στο πρώτο στάδιο.
Στις 19 Απριλίου 2024 πήραν βεβαίωση παραγωγού οι αιτήσεις που ξεκίνησαν να γίνονται στα Γεράνεια ένα μήνα μετά τη πυρκαγιά του 2021 για συνολικά 19 αιολικά <<πάρκα>> 183 ανεμογεννήτριες 200 μέτρων ύψους , από αυτές 47 α/γ στους Αγίους Θεοδώρους με μπαταρίες αποθήκευσης ενέργειας σαν μικρά πυρηνικά εργοστάσια πάνω από τα σπίτια μας .
Το αν έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας μέχρι την βεβαίωση εγκατάσταση και την άδεια λειτουργίας κανείς δεν μπορεί να το απαντήσει με σιγουριά καθώς έχουμε δει να ξεκινούν έργα με διαδικασίες fast track για λόγους <<εθνικής σημασίας>>.
Η ειρωνεία της τύχης είναι πως στις 19 Απριλίου 2024 ήταν να πραγματοποιηθεί η δίκη για τη θέση Μακρυπλάγι (ραντάρ) που είχε πάρει βεβαίωση παραγωγού το Νοέμβριο του 2022 όπου πήρε αναβολή για τον Ιούνιο.
Καλούμε όλους τους πολίτες , συλλόγους και συλλογικότητες να σταθούν δίπλα μας σε αυτόν τον αγώνα .
Δεν θα επιτρέψουμε με κανένα τρόπο να καταστραφούν τα Γεράνεια Όρη. Θα μας βρουν απέναντι τους.
Στο χάρτη των Γερανείων
1) με κόκκινο είναι οι εκτάσεις που κάηκαν το 2021
2)Με κίτρινο είναι οι αιτήσεις που έχουν γίνει για ανεμογεννήτριες ( σε λίγες μέρες θα είναι πράσινο)
3) με πράσινο είναι η αίτησεις που έχουν πάρει βεβαίωση παραγωγού
4) τα μπεζ τετράγωνα είναι οι μπαταρίες αποθήκευσης ενέργειας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το σχόλιο σας θα δημοσιευθεί αφου εγκριθεί πρώτα απο τον διαχειριστή για την αποφυγή υβριστικού η προσβλητικού περιεχομένου.

Με Μια Ματιά