Το Σαλαμινίων Βήμα είναι μια έντιμη προσπάθεια, ανιδιοτελής, που αξίζει την στήριξή σας.

Αυξάνονται τα παγωτά Magnum που πωλούνται σε Βρετανία και Ιρλανδία και που πιθανόν να περιέχουν μεταλλικά ή πλαστικά κομμάτια.

Επεκτείνεται η ανάκληση του δημοφιλούς παγωτού Magnum της Unilever στη Βρετανία και την Ιρλανδία. Η ανάκληση έγινε την πρώτη φορά στις 30 Μαρτίου λόγω παρουσίας ξένου σώματος και συγκεκριμένα μεταλλικών θραυσμάτων στο παγωτό Magnum Βανίλια. Η εταιρεία σήμερα επέκτεινε την ανάκληση και στα παγωτά Magnum με αμύγδαλα (Magnum Almond Ice Cream 3x 100ml ) και προστέθηκε ο κίνδυνος και της κατάποσης πλαστικών κομματιών εκτός από τα μεταλλικά. «Η πιθανή παρουσία πλαστικού και μετάλλου καθιστά το προϊόν μη ασφαλές για κατανάλωση» τονίζει στην ανακοίνωσή της η Αρχή Ασφάλειας Τροφίμων της Βρετανίας FSA, η οποία συνιστά στους καταναλωτές εάν έχουν αγοράσει το προϊόν να μην το καταναλώσουν.

Η προηγούμενη ανάκληση προειδοποίηση αφορούσε τις παρτίδες L3324, L3325, L3326, L3327, L3328 με ημερομηνία best before τον Νοέμβριο του 2025.  Η σημερινή ανάκληση αφορά στις παρτίδες L3338, L3339, L3340, L3341 και L3342 με ημερομηνία “Ανάλωση κατά προτίμηση πριν από τέλη Δεκεμβρίου 2025”.

Η παρουσία μετάλλου ή πλαστικού σε τρόφιμα, ενέχει κίνδυνο πνιγμού, μόλυνσης, τραυματισμού και μπορεί να χρειαστεί χειρουργική επέμβαση για αφαίρεση. Τα μεταλλικά ξένα σώματα μπορούν να μολύνουν τα τρόφιμα που εισέρχονται στο ρεύμα επεξεργασίας τροφίμων μαζί με τις πρώτες ύλες, την αμέλεια των εργαζομένων ή την καταστροφή των μηχανημάτων και του εξοπλισμού. Τα πλαστικά θραύσματα μπορούν να μολύνουν τα τρόφιμα κατά της διάρκεια της παραγωγής τους στις μονάδες επεξεργασίας και παραγωγής τροφίμων από πολλές πηγές, όπως ορισμένα υλικά συσκευασίας, εργαλεία χειρός, εξοπλισμό, γάντια, ζώνες κατάψυξης και πλαστικούς ιμάντες.

Η ανακοίνωση της εταιρείας: «Η ασφάλεια των καταναλωτών που αγοράζουν και καταναλώνουν τα προϊόντα μας είναι η πρώτη μας προτεραιότητα και γι αυτό το λόγο προχωράμε στην ανάκληση των ανωτέρω προϊόντων. Κανένα άλλα Magnum, δεν έχει επηρεαστεί – Απολογούμαστε για τυχόν ταλαιπωρία και σας ευχαριστούμε για τη συνεργασία».

ΠΗΓΗ   https://cibum.gr/nea/nea-anaklisi-pagotoy-magnum-apo-ti-unilever-kindynos-pnigmoy/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το σχόλιο σας θα δημοσιευθεί αφου εγκριθεί πρώτα απο τον διαχειριστή για την αποφυγή υβριστικού η προσβλητικού περιεχομένου.

Με Μια Ματιά