Το Σαλαμινίων Βήμα είναι μια έντιμη προσπάθεια, ανιδιοτελής, που αξίζει την στήριξή σας.

…ΔΟΥΛΕΜΑ ΑΡΑΓΕ; Η ΑΛΑΛΟΥΜ ΣΕ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΜΟΡΦΗ;
…Γράφει: Ο Πάνος Καλουδάς
…Όλο και περισσότερο πια, αποκαλύπτεται ο κυνισμός με τον οποίο η κυβέρνηση τζογάρει, με την υπομονή και την καρτερικότητα του κόσμου.
Ενώ η οικονομία συνεχώς καταρρέει και η ακρίβεια καλπάζει, ο κ. Σκρέκας, ως αρμόδιος υπουργός, ανακοινώνει τρόπους ανεύρεσης, στις αποκλήσεις των τιμών, στα σούπερ μάρκετ.
Βγαίνει στα κανάλια και προσπαθεί να πείσει τους καταναλωτές, πως η αναζήτηση χαμηλότερων τιμών, στα αγαθά, μπορεί να βρεθεί μέσω του κινητού τους.
Φυσικά αν αυτό είναι νέας γενιάς, αν έχει internet, αν η γιαγιά, η ο παππούς, γνωρίζει επαρκώς τη χρήση του, αν, αν… Δεν έχει λοιπόν, παρά να πατήσει το e-katanalotis, που οι περιστοιχίζοντες σοφοί του υπουργού, δημιούργησαν και να πάει να πάρει το φθηνότερο προϊόν που θα βρει στο ένα πολυκατάστημα.
Μετά να πάει στο άλλο, για το άλλο του προϊόν, μετά στο τρίτο και πάει λέγοντας. Ω του θαύματος!!! Να που και ο κομπογιαννιτισμός, έγινε ηλεκτρονικός.
Στο Θεό σας ρε παιδιά. Είναι πολιτική αυτή; Η χοντρό δούλεμα; Δηλαδή η πρόταση του υπουργείου είναι: Αγορά σε πατάτες, κρεμμύδια, ζαρζαβατικά, από το σούπερ μάρκετ της γειτονιάς. Ας πούμε του Χαϊδαρίου.
Κιμά για τα μακαρόνια, από το άλλο σούπερ μάρκετ στο Αιγάλεω. Σάλτσα για τον κιμά και μακαρόνια, από το τρίτο, στο Περιστέρι.
Κι οτι γλύτωσε ο ταλαίπωρος καταναλωτής το έδωσε σε βενζίνη, η στα εισιτήρια του λεωφορείου. Τώρα εγώ τι να πω; Αν αυτό είναι πολιτική πάταξης, της αισχροκέρδιας και εκφράζει πυγμή, ως προς τη στήριξη του βασανισμένου καταναλωτή, απλά θα σηκώσω ψηλά τα χέρια.
Και θα δηλώσω πως αδυνατώ να συλλάβω την τόσο μπρός, πολιτική νοημοσύνη. Γι αυτό και προ ημερών, σε άρθρο της, η γνωστή «Financial Times» έγραψε πως η Ελλάδα έφθασε πια να βρίσκεται στον πάτο της Ευρώπης, στη ζώνη του ευρώ.
Και οριακά προτελευταία στην Ευρώπη των 27. Με πολιτικές που κατέκτησαν τη χώρα μας, ως την φτωχότερη στην Ευρωζώνη. Επισημαίνοντας πως: «…
Καθώς το χάσμα με την Βουλγαρία μειώνεται απότομα, δεν είναι παράλογο να περιμένουμε ότι η Ελλάδα θα γίνει σύντομα, η φτωχότερη χώρα στην Ε.Ε.» Η στήριξη της κυβέρνησης, στην ελεύθερη αγορά, με τους ανταγωνιστικους της κανόνες, είναι γνωστή. Όταν όμως αυτοί που τους δίδεται το προνόμιο, συμμαχούν δημιουργώντας ένα τράστ, επιβολής ίδιων τιμών, παύει πλέον να υπάρχει ο ελεύθερος ανταγωνισμός.
Και μπαίνουν άλλοι πια συσχετισμοί. Οπότε και η κυβέρνηση θα πρέπει να αναθεωρήσει τις απόψεις της.
Γιατί άλλο είναι πια η ανεξάρτητη αγορά και η ελευθερία και άλλο η λεηλασία. Στη δεύτερη και η κυβέρνηση οφείλει να επέμβει.
Όπως οφείλει και η δικαιοσύνη. Με δραστικά μέτρα υπέρ του θύματος.
Που μονίμως είναι ο καταναλωτής.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το σχόλιο σας θα δημοσιευθεί αφου εγκριθεί πρώτα απο τον διαχειριστή για την αποφυγή υβριστικού η προσβλητικού περιεχομένου.

Με Μια Ματιά