Το Σαλαμινίων Βήμα είναι μια έντιμη προσπάθεια, ανιδιοτελής, που αξίζει την στήριξή σας.

Πώς μπορεί να ωφελήσει η γιόγκα την σπονδυλική σας στηλη;
Η σπονδυλική στήλη είναι το κλειδί σε βασικές κινήσεις όπως το κάθισμα, η ορθοστασία, το περπάτημα, το στρίψιμο και η κάμψη.Ενώ την χρησιμοποιείται καθημερινά δεν κινούμε συχνά τη σπονδυλική μας στήλη σε όλο το εύρος κινήσεών της. Με την πάροδο του χρόνου, αυτό μπορεί να οδηγήσει σε ακαμψία και απώλεια ομαλής ρευστότητας.
Η γιόγκα είναι μια μορφή άσκησης χαμηλού αντίκτυπου που αποτελείται από την κίνηση και το κράτημα σε διάφορες θέσεις που μπορούν να βελτιώσουν πολλές περιοχές του σώματος και του νου, όπως δύναμη, χαλάρωση, στάση, ισορροπία, ευθυγράμμιση σώματος, ευελιξία,την κινητικότητα, ακόμα και την ψυχική μας κατάσταση. Επειδή η σπονδυλική στήλη παίζει καθοριστικό ρόλο σε τόσες πολλές κινήσεις του σώματος, πολλές θέσεις γιόγκα μπορούν να βοηθήσουν στην ανακούφιση του πόνου και στη βελτίωση της δύναμης και της ευλυγισίας στη σπονδυλική στήλη.
 Ωστόσο, είναι σημαντικό να έχετε κατά νου ότι ενώ η γιόγκα μπορεί να είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να αποκαταστήσετε και να ενισχύσετε την επώδυνη πλάτη, όπως με κάθε άσκηση, η γιόγκα πρέπει να γίνεται με σωστή φόρμα, αναπνοή και επίγνωση του σώματος, ώστε να μην υπάρχει κίνδυνος τραυματισμού. Είναι καλύτερο να μιλήσετε πρώτα με το γιατρό σας για το εάν η έναρξη ενός προγράμματος γιόγκα ή οποιουδήποτε είδους άσκησης είναι κατάλληλη για εσάς.
Εφόσον πάρετε την έγκριση του γιατρού και γνωρίζετε την κατάσταση σας, φροντίστε να το συζητήσετε με τον δάσκαλο γιογκα σας, ώστε να κατανοήσει την κατάστασή σας και να μπορεί να παρέχει θέσεις και ακόμη και συγκεκριμένες οδηγίες, ώστε να μην επιδεινωθεί περαιτέρω η κατάστασή σας και θα σας βοηθήσει τελικά να αρχίσετε να βελτιώνετε τη δύναμή σας και ευκαμψία!
Μαργιάννα Καρακωστα Δασκαλα Γιογκα
Για το Σαλαμινιων ΒΗΜΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το σχόλιο σας θα δημοσιευθεί αφου εγκριθεί πρώτα απο τον διαχειριστή για την αποφυγή υβριστικού η προσβλητικού περιεχομένου.

Με Μια Ματιά