Το Σαλαμινίων Βήμα είναι μια έντιμη προσπάθεια, ανιδιοτελής, που αξίζει την στήριξή σας.

Αν κατά τύχη σκεφτόσασταν να κάνετε διακοπές στη Νότια Κορέα, η χώρα μέσα στον Μάιο θα καλέσει τυχερούς από όλο τον κόσμο για να ταξιδέψουν και να διαμείνουν δωρεάν για 4 βράδια, μαζί με συναρπαστικές ξεναγήσεις.

Το Υπουργείο Πολιτισμού, Αθλητισμού και Τουρισμού της χώρας απευθύνει μία ανοιχτή πρόσκληση μέσω αυτής της ιστοσελίδας, για το project Korea Invites U, ανοιχτή για πάντες ενδιαφερόμενους, με κύρια προϋπόθεση να διαθέτουν διαβατήριο έγκυρο για τους επόμενους μήνες.

Το πακέτο περιλαμβάνει αεροπορικά εισιτήρια, διαμονή 5 ημερών και ένα πακέτο ξεναγήσεων για 3 ημέρες, από τις 20 έως τις 24 Μαΐου. Η αίτηση είναι πανεύκολη και γίνεται online.

Πώς θα κάνετε την αίτηση για ταξίδι στη Νότια Κορέα

Για να ζητήσετε συμμετοχή στο πρόγραμμα, χρειάζεται να εισέλθετε στη σελίδα της αίτησης μέσω της παραπάνω ιστοσελίδας πατώντας Apply. θα μεταφερθείτε στη φόρμα αίτησης, στην οποία πρέπει, σε λιγότερο από 3.000 λέξεις, να περιγράψετε τις σας «τραβάει» στη Νότια Κορέα, ενώ μπορείτε να επισυνάψετε φωτογραφίες και βίντεο που αποτυπώνουν τις φιλοδοξίες αυτές.

Αν έχετε κάποια ιδιαίτερη σχέση με την νοτιοκορεάτικη κουλτούρα, χωρίς βέβαια να κατάγεστε από εκεί, τόσο το καλύτερο. Ακόμα, όσο περισσότερες φωτογραφίες και βίντεο ανεβάσετε, τόσο μεγαλύτερες θα είναι οι πιθανότητές σας να επιλεχθείτε.

Αν πραγματικά ενδιαφέρεστε για το πρόγραμμα, τρέξτε να προλάβετε, αφού η προθεσμία για τις αιτήσεις λήγει στις 19 Απριλίου.

Πού είναι η Νότια Κορέα

Η Νότια Κορέα, επίσημα Δημοκρατία της Κορέας, είναι κράτος της ανατολικής Ασίας, στο νότιο μέρος της Κορεατικής χερσονήσου. Στα βόρεια, συνορεύει με τη Βόρεια Κορέα, με την οποία ήταν μια ενιαία χώρα μέχρι το 1945.

Στα δυτικά, πέρα από την Κίτρινη θάλασσα, βρίσκεται η Κίνα, και στο νοτιοανατολικό σημείο, πέρα από τα Στενά της Κορέας, βρίσκεται η Ιαπωνία. Η συντριπτική πλειοψηφία του πληθυσμού είναι Κορεάτες, ενώ ζουν και αρκετές κοινότητες μεταναστών στη χώρα.

Η Νότια Κορέα έχει συνολική έκταση 100.284 τ.χλμ. και κατατάσσεται στην 109η παγκόσμια θέση. Η έκτασή της είναι περίπου ίση με αυτήν της Λιβερίας, διπλάσια από αυτήν της Σλοβακίας και αντίστοιχη με το 75% της έκτασης της Ελλάδας. Ορίζεται από τις γεωγραφικές συντεταγμένες 38° 32΄ έως 33° 07΄ βόρειο πλάτος και 124° 40΄ έως 129° 30΄ ανατολικό μήκος.

Σύμφωνα με επίσημη εκτίμηση για το 2024 ο πληθυσμός της χώρας ανέρχεται σε 51.751.065 κατοίκους. Ως προς τον πληθυσμό η Νότια Κορέα κατέχει την 28η θέση στον κόσμο

https://www.reader.gr/kosmos/i-notia-korea-

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το σχόλιο σας θα δημοσιευθεί αφου εγκριθεί πρώτα απο τον διαχειριστή για την αποφυγή υβριστικού η προσβλητικού περιεχομένου.

Με Μια Ματιά