Το Σαλαμινίων Βήμα είναι μια έντιμη προσπάθεια, ανιδιοτελής, που αξίζει την στήριξή σας.

Φ.Κ :     Μια ακομα περιηγηση αυτην την φορα στο πανεμορφο Πηλιο και στην εκκλησια των Παμμεγίστων Ταξιαρχών

Βρίσκεται στη κεντρική πλατεία των ιστορικων Μηλεών, και έχει κτιστεί πριν το 1741

Ο τροπος κατασκευής του ειναι  τρίκλιτος Βασιλική με κρυφούς τρούλους αλλά και χωρίς καμπαναριό με τέτοιο τρόπο ώστε το εξωτερικό του να μην προδίδει την αληθινή φύση του κτιρίου. και γιατι ηταν απαραίτητο ωστε να μην ΄΄προκαλεί ΄΄ τους Τουρκους ..

Στον Ναο η  αγιογράφηση έχει γίνει από Αγιορείτη μοναχό και το τέμπλο, που είναι ξυλόγλυπτο και επιχρυσωμένο από ξύλο φλαμουριάς, έχει κατασκευαστεί από Ηπειρώτες τεχνίτες. 

https://filoiperiigites.com/Τα πιθάρια στους τρούλους

Μια  καταπληκτική τεχνικη στον  Ναός ωστε να εχει   ακουστική,  οφείλεται σε 48 ανάποδα πιθάρια (4 σε κάθε τρούλο), τα οποία βρίσκονται στις γωνιές των τρούλων, χωρίς να είναι εμφανή και σε ένα πηγάδι στο κέντρο του Ναού. 

Σε κάθε τρούλο υπάρχει μικρή οπή απο την οποία περνάει ο ήχος στα πιθάρια, μετατρέπεται σε ηχείο και επιστρέφει καθαρός μηδενίζοντας την ηχώ. 

Μεσα στις χιλιαδες Αγιογραφιες ξεχωρίζει ο «Τροχός» της ζωής του ανθρώπου που αναφέρεται και ως τροχός της τύχης ή Rota Fortunae. 

Καμερα  – Ερευνά  : Φιλιππος Καρακωστας 

Μονταζ : Μανος Κιλημαντζος 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το σχόλιο σας θα δημοσιευθεί αφου εγκριθεί πρώτα απο τον διαχειριστή για την αποφυγή υβριστικού η προσβλητικού περιεχομένου.

Με Μια Ματιά