Το Σαλαμινίων Βήμα είναι μια έντιμη προσπάθεια, ανιδιοτελής, που αξίζει την στήριξή σας.

..Γράφει ο Πάνος Καλουδάς.

…Λέει η παροιμία, πως όταν τσακώνονται δύο ελέφαντες, αυτά που την πληρώνουν ειναι τα μυρμήγκια. Εκτός… αν τα έχουν μαζεμένα, σε κάποιον από τους δύο, ή και στους δύο, οπότε κάθονται, (τα μυρμήγκια) σε μια γωνία και απολαμβάνουν το θέαμα.
…Είναι αλήθεια, κρίση στις σχέσεις των δυο ισχυρών παραγόντων της χώρας μας, του πρωθυπουργού και του κ. Μαρινακη, κρατάει καιρό.
Η ένταση πυροδοτήθηκε, όταν ο δεύτερος, διαπίστωσε ότι ο κ. Μητσοτάκης, τον παρακολουθούσε στενά, όπως και όλους τους πολιτικούς του αντιπάλλους. Μέσω των μηχανισμών της ΕΥΠ.
Τότε ο πρόεδρος της ομάδας του Πειραιά, είχε γίνει Τούρκος.
Χωρίς να κρύβει την οργή του.
Η απομάκρυνση ομως απ το Μέγαρο Μαξίμου κι απο το πρωθυπουργικό γραφείο, του Γρήγορη Δημητριάδη, του ανυψιού, που εκτελούσε προφανώς και χρέη… αυτοφοράκια, κάπως μαλάκωσε τον θυμό του κ. Μαρινάκη. Του πανέξυπνου Βαγγέλη, που έκρινε τότε, πως ίσως δεν ήταν ακόμα ο καιρός για μετωπική σύγκρουση.
Ακολούθησαν, από τότε, δύο έτη  πολιτικών λαθών, με κάθετη την οργή της κοινωνίας.
Κυβερνητικών αδεξιοτήτων, που προφανώς προσέκρουαν στις αποψεις του γνωστού εφοπλιστή και μιντιακού  παράγοντα. Που δεν ήθελε πια να ταυτιστεί με αυτές.
Κι έτσι στο τριήμερο της εθνικής μας επετείου, εξερράγει η «βόμβα» με το πρωτοσέλιδο δημοσίευμα του «Βήματος» για τη μονταζιέρα στην τραγωδία των Τεμπών.
Με ένα… κεραυνοβόλο άρθρο, που μιλούσε για το ένα ακόμα κυβερνητικό έγκλημα, αυτό της παραποίησης στοιχείων σχετικών με την τραγωδία, την νύχτα εκείνη του μεγάλου χαμού.
Μια ολόκληρη συρραφή μεταξύ σταθμάρχη και μηχανοδηγών, που μιλούσε για… μπύρες και σουβλάκια, στοχεύοντας έτσι στην μόνη εκδοχή του ανθρώπινου λάθους, ως μοναδική αιτία, στην τραγωδία αυτή.
Ακολούθησε η πρόταση δυσπιστίας, από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ.
Και η αμήχανη αντίδραση του πρωθυπουργού, από τον Καναδά που ήταν, ότι τα οικονομικά συμφέροντα προσπαθούν να ροκανισουν, (τα ήδη σαθρά κι αξιολύπητα) θεμέλια του κυβερνητικού μηχανισμού.
Οι παρατηρητές της «πολεμικής» έντασης, αυτής, των δυο ισχυρών παραγόντων, μιλούν για μια εστία φωτιάς που καιρό τώρα πυροδοτείται με εύλεκτο υλικό, που σχέση έχει με δράσεις στο χώρο του ποδοσφαίρου και με ματαίωση επιχειρηματικων deal.
Μα και άλλων παράπλευρων πολιτικών διαφωνιών, που σχετικών ακόμα και με την έκδοση των νέων ταυτοτήτων.
Σίγουρα οι πόλεμοι ξεκινούν για τα συμφέροντα κι από τις δύο αντιμαχόμενες πλευρές.
Όταν όμως η μία από τις δύο αυτές πλευρές, η κυβερνητική στην προκειμένη, συνομιλεί στενά για οικονομικά συμφέροντα με την άλλη.
Κι έχει ένα άνισο και ύποπτο δούνε και λαβείν, πίσω από την πλάτη του λαού, τότε στο πρώτο καβγαδάκι που έρχεται, μέσα στους κόλπους της συμμαχίας, (η και συμμορίας μπορεί να το πει κανείς) δεν μπορεί να καταγγέλει μετά, τον πολεμο που δέχεται και τις παρεμβάσεις στο κυβερνητικό εργο, απο τα «οικονομικά συμφέροντα», γιατί το δικαίωμα εκείνη το έδωσε.
Συνεργαζόμενη μαύρα και σκοτεινά, με έναν εν δύναμη αντίπαλο της.
Τα συμφέροντα κάποια στιγμή μπορούν να έρθουν και σε αντιπαράθεση. Οπότε Κυριάκο μου, άσε το μελόδραμα.
Τώρα στα ξαφνικά.
Όπως έστρωσε κάνεις, έτσι κοιμάται. Για να κλείσω όπως άρχισα, με παροιμία.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το σχόλιο σας θα δημοσιευθεί αφου εγκριθεί πρώτα απο τον διαχειριστή για την αποφυγή υβριστικού η προσβλητικού περιεχομένου.

Με Μια Ματιά