Το Σαλαμινίων Βήμα είναι μια έντιμη προσπάθεια, ανιδιοτελής, που αξίζει την στήριξή σας.

Δύο χημικές ουσίες που βρίσκονται σε κοινά προϊόντα οικιακής χρήσης, όπως για παράδειγμα τα απολυμαντικά και τα μωρομάντηλα, ενδεχομένως να συμβάλλουν στην ανάπτυξη νευρολογικών διαταραχών, όπως ο αυτισμός και η σκλήρυνση κατά πλάκας, σύμφωνα με μια νέα μελέτη, που δημοσιεύτηκε στο Nature Neuroscience.
Οι ερευνητές εξέτασαν περισσότερες από 1.800 χημικές ουσίες που βρίσκονται σε προϊόντα οικιακής χρήσης – για τις οποίες δεν είχε γίνει πρότινος έρευνα αναφορικά με την πιθανή σχέση τους με την υγεία του εγκεφάλου – και ανακάλυψαν ότι δύο μπορούν να προκαλέσουν σημαντική βλάβη: πρόκειται για τις ενώσεις τεταρτοταγούς αμμωνίου (ονομάζονται επίσης Quats ή QACs) και τα οργανοφωσφορικά επιβραδυντικά φλόγας (OFRs).
Τα Quats βρίσκονται σε προϊόντα που χρησιμοποιούμε καθημερινά όπως στα καθαριστικά σώματος, στα μαλακτικά ρούχων, στα σαμπουάν, σε αντηλιακά, σε μωρομάντηλα, σε κρέμες ξυρίσματος και σε απολυμαντικά.
Τα δεύτερα χρησιμοποιούνται για την παραγωγή μη εύφλεκτων υλικών και βρίσκονται σε μεταξύ άλλων σε έπιπλα, βερνίκια νυχιών, καθώς και σε ηλεκτρονικές συσκευές.

Πηγή: TheToc.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το σχόλιο σας θα δημοσιευθεί αφου εγκριθεί πρώτα απο τον διαχειριστή για την αποφυγή υβριστικού η προσβλητικού περιεχομένου.

Με Μια Ματιά