Το Σαλαμινίων Βήμα είναι μια έντιμη προσπάθεια, ανιδιοτελής, που αξίζει την στήριξή σας.

«ΘΑ ΚΑΨΟΥΜΕ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΘΑ ΦΥΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΑΙΤΩΛΙΚΟ…»

Σε αυτές τις σκέψεις έχουν φθάσει κάτοικοι της περιοχής του γηπέδου / Η  απελπισία τους έχει κυριεύσει / Μέχρι και πυροβολισµοί «πέφτουν» από τους παραβατικούς Ροµά

Το ορμητήριό τους είναι το δημοτικό οικόπεδο που υπάρχει εκεί και το χρησιμοποιούν για να καίνε αυτοκίνητα και άλλα αντικείμενα, προκειμένου να μείνουν τα μεταλλικά μέρη που τα πουλούν στην ανακύκλωση. Η ΑΙΧΜΗ έχει αναφερθεί σε πολλά ρεπορτάζ της στο σοβαρό αυτό πρόβλημα, αλλά κανείς δεν φαίνεται να δίνει σημασία σε αυτούς τους ανθρώπους, που μπορεί να είναι λίγοι και να μην  έχουν πολλές ψήφους, αλλά είναι πολίτες αυτής της χώρας και δημότες αυτού του Δήμου και πρέπει κάποιος να τους προστατεύσει.

Όταν τα λίγα αυτά σπίτια της περιοχής έχουν μετατραπεί σε φρούρια, αλλά και πάλι δεν μπορούν να προστατευτούν,  δεν υπάρχει πλέον καμία ελπίδα για τους ιδιοκτήτες. Συγκεκριμένος κάτοικος μιλώντας στην ΑΙΧΜΗ, πάνω στην απελπισία του και θέλοντας να δείξει το μέγεθος του προβλήματος, είπε ότι είναι αποφασισμένος πλέον να βάλει φωτιά στο σπίτι του και να σηκωθεί να φύγει από τον τόπο του. Σχεδόν κάθε βράδυ στην περιοχή αυτή συμβαίνουν διάφορα, όπως πυροβολισμοί, μεταφορές πακέτων που ουδείς γνωρίζει τι περιέχουν, φασαρίες και τσακωμοί, μικρά παιδιά πετούν πέτρες σε αυτοκίνητα, μουσική στην διαπασών μέρα και νύχτα και πολλά άλλα.

Οι ιδιοκτήτες των σπιτιών δεν τολμούν να ανοίξουν τα παράθυρά τους, καθώς ο καπνός είναι αποπνικτικός από τα καμένα πλαστικά. Η φασαρίες και η μουσική δεν τους αφήνουν να ησυχάσουν. Πολλές φορές φοβούνται από τους πυροβολισμούς που ακούγονται και δεν τολμούν να ξεμυτίσουν από την πόρτα τους. Εκτός όλων αυτών, δεν τολμούν να λείψουν ούτε για λίγες ώρες, διότι, το πιθανότερο είναι, επιστρέφοντας να βρουν το σπίτι τους ρημαγμένο.

Συγχρόνως όμως,  η αξία των σπιτιών έχει σχεδόν μηδενιστεί και δεν μπορούν ούτε καν να τα πουλήσουν. Όπως έλεγε κάτοικος της περιοχής μιλώντας στην ΑΙΧΜΗ δεν μπορούν να έρθουν ούτε τα παιδιά του για να γιορτάσουν το Πάσχα στο Αιτωλικό, διότι δεν θα μπορούν να βγουν ούτε στην αυλή. Η απελπισία και το αδιέξοδο οδηγεί τους κατοίκους…

https://www.aixmi-news.gr/mesologi/aitoliko/item

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το σχόλιο σας θα δημοσιευθεί αφου εγκριθεί πρώτα απο τον διαχειριστή για την αποφυγή υβριστικού η προσβλητικού περιεχομένου.

Με Μια Ματιά