Το Σαλαμινίων Βήμα είναι μια έντιμη προσπάθεια, ανιδιοτελής, που αξίζει την στήριξή σας.

Σύμφωνα με πληροφορίες το δρόμο της υλοποίησης παίρνει ένα έργο που θα αυξήσει την τουριστική κίνηση και θα «ενσωματώσει» στον κορμό των Ιωαννίνων το Νησί.

Όπως έγινε γνωστό ιδιώτες κατέθεσαν πρόταση για την κατασκευή πλωτής πεζογέφυρας, κόστους 1.200.000 ευρώ, που θα ενώνει τη Ντραμπάτοβα με το Νησί.

Η βασική ιδέα είναι η λύση που εφαρμόστηκε στην περιοχή του Αγ. Αχιλλείου, στις Πρέσπες. Δηλαδή μια γέφυρα η οποία εναρμονίζεται με το περιβάλλον και εξυπηρετεί αποκλειστικά πεζούς και ποδηλάτες.

Υπό συζήτηση βρίσκεται το να φτιαχτεί και ένα λιμανάκι ώστε να γίνεται εκεί η αποβίβαση των τουριστών και η γέφυρα να είναι στη διαδρομή των τουριστών για να φτάσουν στο νησί.

Με αυτό το έργο το νησί δεν θα είναι απομονωμένο τους χειμερινούς μήνες, όπου η διάβαση της λίμνης εν μέσω κακοκαιρίας δυσχεραίνεται ή είναι απαγορευτική.

Η διάσχιση της πεζογέφυρας θα αποτελεί σίγουρα μία πρωτόγνωρη εμπειρία για τους επισκέπτες, που με αυτόν τον τρόπο θα έχουν την ευκαιρία να διασχίσουν την λίμνη περπατώντας αλλά επίσης και την μοναδική εμπειρία να απολαύσουν το τοπίο της λίμνης.

https://epirusgate.gr/gefyra

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το σχόλιο σας θα δημοσιευθεί αφου εγκριθεί πρώτα απο τον διαχειριστή για την αποφυγή υβριστικού η προσβλητικού περιεχομένου.

Με Μια Ματιά