Το Σαλαμινίων Βήμα είναι μια έντιμη προσπάθεια, ανιδιοτελής, που αξίζει την στήριξή σας.

ΕΝΔΟΣΚΟΠΩΝΤΑΣ στην ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΛΗΘΕΙΑ !!!

«Το ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΙΧΝΟΣ-ΑΠΟΤΥΠΩΜΑ στην ΤΑΥΡΙΔΑ» !!!

Νέος Κύκλος Διαδικτυακών Διαλέξεων, Συζήτησης και Επικοινωνίας !!!

Some Image

Τρίτη, 12 Μαρτίου 2024, ώρα 19:00.

Пαρακαλούμε τους ενδιαφερόμενους να παρακολουθήσουν, να μάς προωθήσουν την ηλεκτρονική τους διεύθυνση στις δ/νσεις του Κ.Ε.Π. hcc@mail.ru και info@hecucenter.ru, η διαδικτυακή συνεδρία θα πραγματοποιηθεί στον εξής κάτωθι σύνδεσμο στην πλατφόρμα SKYPE !!!

https://join.skype.com/vQ0naYjuMeqD

Μόσχα, 11 Μαρτίου 2024

          Αγαπητοί φίλοι,

Το Κέντρο Ελληνικού Πολιτισμού – Κ.Ε.Π. συνεχίζει το νέο διαδικτυακό θεματικό κύκλο διαλέξεων-επικοινωνίας  Το ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΙΧΝΟΣ στην ΤΑΥΡΙΔΑ !!!

Some Image

Είναι δύσκολο να υπερεκτιμηθεί το μέγεθος, η δυναμική, το μεγαλείο και η   μεγαλοπρέπεια στην κοινή ιστορία των δύο κόσμων μας, η απαρχή της οποίας, ιστορικά, πολιτισμικά αλλά και γεωγραφικά μάς παραπέμπει στην μυθολογία [9ος άθλος του Ηρακλή, Θησέας, Τελαμώνας, ζώνη Ιππολύτης, Προμηθέας Δεσμώτης, Ιάσων και Αργοναυτική Εκστρατεία], και συνεχίζεται με την ιστορική πραγματικότητα, από την αρχαιότητα ακόμη, με το αποικισμό, τη δημιουργία ελληνικών πόλεων-κρατών στα παράλια της Παρευξείνιας Ζώνης, ενώ από το Μεσαίωνα και έπειτα, από την εποχή των εμπορικών ταξιδιών των σκανδιναβικών λαών προς το Βυζάντιο μέσω των ρωσικών πόλεων, γνωστών ως «πορείες από τους Βαράγγους στους Έλληνες» και με τον ασπασμό του Χριστιανισμού από τους Ρως από το Βυζάντιο, ΚΑΤΑΛΥΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΟ στην ιστορία και στην πορεία των δύο αυτών κόσμων, η ιστορική, πολιτισμική, πνευματική κοινότητά μας ενισχύεται με αδιάλειπτους δεσμούς, στην οποία η Ταυρίδα ανέκαθεν διαδραμάτιζε ρόλο ακρογωνιαίου λίθου, απόλυτης ιστορικής αναφοράς. 

Some Image

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Στο πλαίσιο  του εν λόγω εγχειρήματος, με ιδιαίτερη χαρά σάς προσκαλούμε στην έβδομη διάλεξη του κύκλου με θέμα «Οι Έλληνες στην ιστορία της Ταυρίδας τον 19ο αιώνα», η οποία θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη, 12 Μαρτίου 2024, ώρα 19:00.

Some Image

Some ImageSome Image

Λέκτορας η Σβετλάνα Πριτούλα, ιστορικός, Τμηματάρχης Μεθοδολογίας Εκπαίδευσης  Παραρτήματος πόλης Θεοδοσίας Ταυρίδας.

Some Image

Σβετλάνα Πριτούλα –
Some Image

αποφοίτησε από τη Σχολή Ιστορίας του Κρατικού Πανεπιστημίου της Συμφερούπολης με πτυχίο ιστορίας με πτυχίο ιστορικού – καθηγητής ιστορίας και κοινωνικών επιστημών.

Μεταξύ των αγαπημένων δασκάλων: Alexander Germanovich Herzen, διάσημος επιστήμονας, αρχαιολόγος, αναγνωρισμένος ειδικός στην ιστορία και την αρχαιολογία της μεσαιωνικής Κριμαίας και των «σπηλαίων πόλεων», ο μόνιμος επικεφαλής της αρχαιολογικής αποστολής Mangup, τώρα κοσμήτορας της Ιστορικής Σχολής του Ομοσπονδιακού Πανεπιστημίου της Κριμαίας V.IVernadsky .

Sekirinsky Sergey Anatolyevich – για πολλά χρόνια ο κοσμήτορας της Ιστορικής Σχολής, επικεφαλής του Τμήματος Ιστορίας του Αρχαίου Κόσμου και του Μεσαίωνα, μεσαιωνικός μελετητής, συγγραφέας περισσότερων από 60 επιστημονικών εργασιών, ειδικός στην ιστορία του Γενοβέζικες αποικίες στην Κριμαία, η αγροτική ιστορία της Κριμαίας και της Βόρειας Ταυρίας, ταλαντούχος λέκτορας, διδάκτωρ ιστορικών επιστημών, καθηγητής.

Μεταξύ συμμαθητών και καλών φίλων – Mogarychev Yuri Mironovich, Διδάκτωρ Ιστορικών Επιστημών, Καθηγητής, Επικεφαλής του Τμήματος Κοινωνικής και Ανθρωπιστικής Εκπαίδευσης του Κριμαϊκού Ινστιτούτου Μεταπτυχιακής Παιδαγωγικής Εκπαίδευσης, συγγραφέας περισσότερων από 210 επιστημονικών και δημοφιλών επιστημονικών εργασιών.

Μετά την αποφοίτησή της από το πανεπιστήμιο, δίδαξε ιστορία για περισσότερα από 15 χρόνια σε σχολείο, καθώς και στη χρηματοοικονομική και οικονομική ακαδημία της Θεοδοσίας .

υποψήφιος ιστορικών επιστημών, μέχρι πρόσφατα αναπληρωτής καθηγητής της Ακαδημίας Tauride του Ομοσπονδιακού Πανεπιστημίου της Κριμαίας με το όνομα V.IVernadsky, και σήμερα πολιτικό πρόσωπο.

Έκανε επαγγελματική επανεκπαίδευση σε πανεπιστήμια του Κιέβου και της Μόσχας στους τομείς της «αγγλικής γλώσσας και λογοτεχνίας», της «γαλλικής γλώσσας και λογοτεχνίας» και από το 2000 έως το 2018 δίδασκε αγγλικά στο σχολείο

Μεθοδολογικό Κέντρο Διοίκησης Εκπαίδευσης Feodosiya και ταυτόχρονα ειδικός στο εκπαιδευτικό και μεθοδολογικό έργο της Σχολής Προχωρημένων Σπουδών του Κριμαϊκού Ινστιτούτου Μεταπτυχιακής Παιδαγωγικής Εκπαίδευσης.

Εποπτευόμενοι τομείς – κατάρτιση εκπαιδευτικών και επικεφαλής εκπαιδευτικών ιδρυμάτων σε πρόσθετα επαγγελματικά προγράμματα για προχωρημένη κατάρτιση και επαγγελματική επανεκπαίδευση, πιστοποίηση διδακτικού προσωπικού, διδασκαλία κοινωνικών και ανθρωπιστικών κλάδων και ξένων γλωσσών σε γενικά εκπαιδευτικά ιδρύματα της πόλης της Θεοδοσίας, πνευματική και ηθική εκπαίδευση των μαθητών.

Είναι συν-συγγραφέας του προγράμματος του εκπαιδευτικού μαθήματος «Βασικές αρχές του Ορθοδόξου Πολιτισμού της Κριμαίας. Το δεύτερο έτος σπουδών», μέλος της ομάδας συγγραφέων του εγχειριδίου για μαθητές και δασκάλους «Βασικές αρχές του Ορθόδοξου Πολιτισμού της Κριμαίας» υπό τη γενική επιμέλεια του Αρχιερέα Alexander Yakushechkin και του Διδάκτωρ Ιστορικών Επιστημών, Καθηγητή T.ITitova .

Είναι μέλος των οργανωτικών επιτροπών και της κριτικής επιτροπής των δημοκρατικών διαγωνισμών παιδαγωγικών δεξιοτήτων «Μάθημα ηθικής», «Εργαστήριο ευγένειας», της επιτροπής εμπειρογνωμόνων του ετήσιου Πανρωσικού διαγωνισμού στον τομέα της παιδαγωγικής, της εκπαίδευσης και της εργασίας με παιδιά και νέοι κάτω των 20 ετών «Για το ηθικό κατόρθωμα ενός δασκάλου» στη Νότια Ομοσπονδιακή Περιφέρεια, καθώς και στην οργανωτική επιτροπή του δημοκρατικού τηλεοπτικού διαγωνισμού γνώστων της ορθόδοξης κουλτούρας «Grain of Truth«.

Σάς περιμένουμε: Τρίτη, 12 Μαρτίου 024, ώρα 19:00.,

Пαρακαλούμε τους ενδιαφερόμενους να παρακολουθήσουν, να μάς προωθήσουν την ηλεκτρονική τους διεύθυνση στις δ/νσεις του Κ.Ε.Π. hcc@mail.ru  και info@hecucenter.ru , η διαδικτυακή συνεδρία θα πραγματοποιηθεί στον εξής κάτωθι σύνδεσμο στην πλατφόρμα SKYPE !!!

https://join.skype.com/vQ0naYjuMeqD

Επισημαίνεται ότι ο κύκλος διαλέξεων μαγνητοσκοπείται και αναρτάται στο εδάφιο  «Αρχείο βιντεοσκοπημένων εκδηλώσεων του Κ.Ε.Π.» του Δικτυακού μας Τόπου
http://www.hecucenter.ru/gr/videoarc/

ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ !!!

ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙ !!! ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΝΑΣ ΕΝΙΑΙΟΣ ΚΟΣΜΟΣ !!!

ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙ !!! ΜΑΖΙ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΜΕ ΔΥΝΑΤΟΤΕΡΟΙ, ΣΘΕΝΑΡΟΤΕΡΟΙ, ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΕΜΠΛΟΥΤΙΣΜΕΝΟΙ και ειλικρινά ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟΙ !!!

Some Image
Some Image
Some Image
Some Image

Some Image

Пантикапей (Керчь), Пританей. Спектакль «Антигона» Софокла, постановка: Московский театр «Театр Луны» Фестиваль античного искусства «Боспорские Агоны»; июнь 2015г. Κреонт – Эвклид Кюрдзидис, Αнтигона – Теодора Янници.

 Αρχείο Παντικάπαιον (Κερτς), ΠρυτανείοΠαράσταση «Αντιγόνη» Σοφοκλέους, Θέατρο Μόσχας «Luna Theater». Διεθνές Φεστιβάλ «Αγώνες Βοσπόρου», Ιούνιος 2015. Κρέων – Ευκλείδης Κιουρτζίδης, Αντιγόνη – Δώρα Γιαννίτση.

Some Image

Some Image

Some Image
Some Image

Some Image
Some Image
Some Image

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το σχόλιο σας θα δημοσιευθεί αφου εγκριθεί πρώτα απο τον διαχειριστή για την αποφυγή υβριστικού η προσβλητικού περιεχομένου.

Με Μια Ματιά