Το Σαλαμινίων Βήμα είναι μια έντιμη προσπάθεια, ανιδιοτελής, που αξίζει την στήριξή σας.

Ardha Chandrasana- ημισέληνος
Αν και αυτή η ασανα θεωρείται δύσκολη είναι μια πρόκληση! Έχει παρόμοια φύση με το τρίγωνο,αν και θα δοκιμάσει την ισορροπία και τη δύναμή σας σε πολύ υψηλότερο βαθμό.
    Οφέλη της στάσης:
Ως στάση γιόγκα, η ημισέληνος ή η Ardha Chandrasana θα προσφέρουν οφέλη που φτάνουν από τους αστραγάλους σας στο στήθος σας. Θα ήταν δίκαιο να περιγράψουμε αυτή τη στάση ως στάση ολόκληρου του σώματος λόγω των άφθονων και διαφορετικών πλεονεκτημάτων της. Αυτά τα οφέλη περιλαμβάνουν την ενίσχυση των αστραγάλων, των ποδιών και του πυρήνα, άνοιγμα και τέντωμα του στήθους και επιμήκυνση της σπονδυλικής στήλης. Φυσικά, αυτή η στάση θα βελτιώσει επίσης την ισορροπία και την εστίασή σας.
Η ενίσχυση του πυρήνα και του κάτω μέρους του σώματος σας βοηθά στην προστασία σας από τραυματισμούς και η πρόσθετη δύναμη θα κάνει άλλες στάσεις πιο προσιτές στην εξάσκηση σας. Ένας ισχυρός πυρήνας και σπονδυλική στήλη θα κάνει θαύματα για τη συνολική υγεία της πλάτης σας και σίγουρα θα προστατεύσει την πλάτη.
Ίσως το πιο ευχάριστο όφελος είναι η απλή πρόκληση της ισορροπίας και της δύναμης!
Tips:
     Θα πρέπει να κοιτάτε μπροστά και όχι προς τα πάνω κατά τη διάρκεια αυτής της στάσης εάν έχετε τραυματισμό στο λαιμό.
    Εάν η ισορροπία είναι ένα ζήτημα, μπορείτε να ασκήσετε αυτήν την στάση με την πλάτη σας σε έναν τοίχο.
    Τα μπλοκ μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν για να βοηθήσουν στην ισορροπία ή αν δεν μπορείτε να φτάσετε στο πάτωμα. Απλά τοποθετήστε το μπλοκ κάτω από το χέρι σας. Μπορείτε να επιλέξετε το καλύτερο ύψος μπλοκ για την ευελιξία σας.
     Να είστε υπομονετικοί και να προσπαθήσετε να αγκαλιάσετε την πρόκληση της στάσης!
Εννοείται πριν από κάθε θέση η σωστή προθέρμανση και ροή βοηθά στο επιθυμητό αποτέλεσμα!
Καλή πρακτική
Μαργιαννα  Καρακωστα Δασκαλα Γιογκα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το σχόλιο σας θα δημοσιευθεί αφου εγκριθεί πρώτα απο τον διαχειριστή για την αποφυγή υβριστικού η προσβλητικού περιεχομένου.

Με Μια Ματιά