Το Σαλαμινίων Βήμα είναι μια έντιμη προσπάθεια, ανιδιοτελής, που αξίζει την στήριξή σας.

Γράφει ο Φάνης  Ζανάς

Μουσική ….

Μια λέξη τόσο λεπτή και τρισδιάστατη μέσα στο σύμπαν που ζούμε ανά τους αιώνες μέχρι σήμερα και μαζί της θα υπάρχουμε όσο υπάρχουν αισθήσεις και μπορούμε να φτιάχνουμε , να δημιουργούμε να ακούμε , νότες πάνω σε μουσικές παρτιτούρες και σε όργανα με τέλειο αποτέλεσμα .

Η μουσική λένε πως εξευγενίζει ακόμη και άγρια ζώα πόσο μάλλον το πιο εξευγενισμένο ον πάνω στη γη …τον άνθρωπο !

Η κάθε μουσική είναι για κάποιους ανθρώπους κάτι ξεχωριστό και ιδιαίτερο .

Είναι όπως λέμε , (…. αυτή η μουσική είναι δική μου ) , γιατί κάθε άτομο έχει διαλέξει τη μουσική που τον εκφράζει και την υοθετει δική του και ζει μαζί της ως το τέλος που έρχεται η στιγμή ….ακόμα και τελευταία επιθυμία πολλών είναι η μουσική να ακούσει πριν φύγει για το αιώνιο ταξίδι …. ,Αλλά και στις ευχάριστες στιγμές μας , τις πιο προσωπικές υπάρχει μια μοναδική μουσική που μας ενώνει με άλλους ανθρώπους ή και αναμνήσεις .

Άρα η μουσική ως σκέτο μουσικό κομμάτι παίζει μεγάλο και σπουδαίο ρόλο στη ζωή μας ! Το δεύτερο ρόλο και μεις το πρώτο …είναι μερικές φορές το ταίρι μας , σαν το τσιγάρο στο χέρι που πάντα μας κρατάει συντροφιά .

Η δική μας παρέα …τα τραγούδια της παρέας .

Δεν είναι τυχαίο πως οι πρώτες μεγάλες μουσικές εκείνα τα τεράστια μουσικά έργα που γράφτηκαν από σπουδαίους μουσουργους κράτησαν και διατηρούνται μέχρι σήμερα σημαντικά στο αυτί πολλών ανθρώπων.

Πάντα με συγκλονιζαν τα lnstrumental δηλαδή τα ορχηστρικά και σε πολλές παραλλαγές μουσικών οργάνων , όπως κιθάρα , σαξόφωνο , πιάνο , μπάσο , ακορντεόν , βιολί , τσέλο , ακόμα και μέσα από τον ήχο του κλαρίνου , του μπουζουκιού , γκάιντα κλπ , όταν ο ήχος βασίζεται σε σπουδαία έμπνευση .

Στην επόμενη μουσική μας συνάντηση θα αναλύσουμε περισσότερα για τη μουσική και το ρόλο που έχει παίξει σε πολλά και σημαντικά ιστορικά γεγονότα σε κάθε λαό στη γη.

Και κλείνω την πρώτη μας γνωριμία φίλοι μου με τα » Σύννεφα στον ουρανό μετακινούνται – clouds in the sky moving – Με μουσική Μάνου Χατζιδάκι .

Σας ευχαριστώ από καρδιάς …..

ΦΑΝΗΣ  ΖΑΝΑΣ . Για το Σαλαμινιων ΒΗΜΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το σχόλιο σας θα δημοσιευθεί αφου εγκριθεί πρώτα απο τον διαχειριστή για την αποφυγή υβριστικού η προσβλητικού περιεχομένου.

Με Μια Ματιά