Το Σαλαμινίων Βήμα είναι μια έντιμη προσπάθεια, ανιδιοτελής, που αξίζει την στήριξή σας.

Όσοι εξασκούμαστε στην γιόγκα μπορούμε να » δροσιστουμε με γιόγκα, διαλογισμός, τεχνικές αναπνοής.»
      Αυτές τις τελευταίες βδομάδες πρακτικών θα ανακαλύψουμε την ήρεμη δύναμη της Yin, restorative, raga yoga  και θα μάθουμε τεχνικές αναπνοής που μας » δροσίζουν «!
      Οπως και να δεις το καλοκαίρι, ένα πράγμα είναι σταθερό: κάνει ζέστη. Πραγματικά, πολύ ζεστη και δεν γίνεται όλο και πιο έντονο κάθε χρόνο;🫣
     Εδώ είναι μερικές συμβουλές για τις πρακτικές σας:
     Οι στάσεις της γιόγκα που ασκούνται απαλά και διαλογιστικά εξισορροπούν το μυαλό και το σώμα και είναι ωφέλιμες οποιαδήποτε στιγμή του χρόνου. Η Shavasana και ο διαλογισμός είναι ιδιαίτερα καλά το καλοκαίρι.
Οποιαδήποτε σωματική δραστηριότητα αυξάνει τη θερμοκρασία του σώματος. Γι’ αυτό είναι καλύτερο να αποφεύγετε τις υπερβολικές ή επίπονες ασάνες όταν είναι εξαιρετικά ζεστό.
     Όσο περισσότερο ενυδατώνεστε, τόσο το καλύτερο. Να θυμάστε να πίνετε αρκετό νερό καθόλου την διάρκεια της ημέρας και ιδιαίτερα τις μέρες τις πρακτικές σας!
     Μετά από μια κουραστική μέρα, θέλετε να χαλαρώσετε το βράδυ; Ξαπλώστε στη Shavasana κοντά σε έναν τοίχο – με τα πόδια σας να αγγίζουν τον τοίχο. Σηκώστε τα πόδια σας και ακουμπήστε τα πόδια σας στον τοίχο. Αφού κρατήσετε τη στάση για ένα ή δύο λεπτά, κατεβάστε τα πόδια και ξεκουραστείτε στο Shavasana. Θα βρείτε αυτή τη στάση γιόγκα αναζωογονητική και επανορθωτική. Πως λειτουργεί αυτό? Δεδομένου ότι η καρδιά αντλεί περισσότερο αίμα, όταν η θερμοκρασία είναι υψηλή, αυτή η στάση γιόγκα βοηθά την καρδιά επιστρέφοντας περισσότερο αίμα πίσω στην καρδιά. (Εδώ χρησιμοποιούμε τη βαρύτητα για να φέρουμε το αίμα πίσω στην καρδιά.)
     Προσοχή: Όσοι έχουν υψηλή αρτηριακή πίεση και προβλήματα στην πλάτη πρέπει να αποφεύγουν αυτή τη στάση της γιόγκα. Μια ευκολότερη εναλλακτική σε αυτή τη στάση γιόγκα είναι να μαζέψετε μερικά μαξιλάρια και να ακουμπήσετε τα πόδια σας πάνω τους
Μαργιάννα Καρακωστα Δασκαλα Γιογκα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το σχόλιο σας θα δημοσιευθεί αφου εγκριθεί πρώτα απο τον διαχειριστή για την αποφυγή υβριστικού η προσβλητικού περιεχομένου.

Με Μια Ματιά