Το Σαλαμινίων Βήμα είναι μια έντιμη προσπάθεια, ανιδιοτελής, που αξίζει την στήριξή σας.

…ΕΝΑΣ ΑΚΟΜΑ ΦΙΛΟΣ ΠΟΥ ΑΠΟ ΨΗΛΑ ΠΙΑ ΜΑΣ ΒΛΕΠΕΙ.
… Γράφει ο Πάνος Καλουδάς.
…Ένας ακόμα φίλος, πήρε το δρόμο, για το ανεπίστρεπτο, στερνό του ταξίδι. Έφυγε πριν λίγες μέρες και ο γνωστός συνθέτης Κωστής Γρηγορίου.
Το κακό αυτό μαντάτο, το έμαθα την επόμενη, από την κοινή μας, με τον Κωστή, φίλη, την Eleni Assimakopoulou.
Δεν έγραψα αμέσως το αντίο, στον φίλο μου, γιατί ψυχολογικά δεν μου έβγαινε.
Ήθελε ο νους να το δουλέψει λίγο και να το χωνέψει. Κολλητοί με τον Κωστή δεν ήμασταν.
Ήταν όμως, ένας φίλος που τον εκτιμούσα και τον παραδεχόμουν ως καλλιτέχνη. Την ίδια εκτίμηση εισέπρατα κι από εκείνον… Και ήταν ένας άνθρωπος που είχε τόσα πολλά ακόμα να δώσει.
Δεν ήταν ο τύπος που του άξιζε έτσι ωμά, ο χάρος να τον ζυγώσει Έγινε όμως και πόσο κρίμα.
Πόσο κρίμα να χάνονται έτσι, οι αξίες, από τον τόπο αυτό. Απο τον τόπο αυτόν, που όλοι τους, ακόμα και ο χάρος προσπαθούν να τον φτωχήνουν. Να τον γδάρουν
. Έφυγε λοιπόν, ένας φίλος.
Που συχνά πυκνά τα λέγαμε, εκεί στο στέκι του, στην οδό Βεΐκου, στο Γαλάτσι. Στην λατρεμένη του γωνία. Όσο ακόμα την είχε.
Γιατί πριν δύο- τρία χρόνια το στέκι αυτό πέρασε σε άλλα χέρια. Ανταμώναμε και μετά. Όμως στη τότε περίοδο του, πόσες και πόσες παρουσιάσεις δίσκων και βιβλίων μου, δεν είχα κάνει εκεί, για να τον στηρίξω.
Πόσους και πόσους δεν είχα φέρει, εκεί στο Γαλάτσι. Στη Βεΐκου του Κωστή Γρηγορίου. Ποιόν να πρωτοθυμηθώ; Τον Ντέμη Ρούσσο; Την Βίκυ Λέανδρος; Τον Τακη Μουσαφίρη. Τον Δάκη, τον Αντύπα; Την Άντζελα Ζήλεια; τον Τερη Χρυσό; Τον Περπινιάδη; Τον Στάθη Ψάλτη. Τον σπουδαιο μας Μίμη Πλέσα με την κυρία Λουκίλα Καρρέρ, τον Γιώργο Λαβράνο; Τη Φώφη Γενηματά; Αμέτρητοι οι φίλοι που κατά καιρούς ήρθαν στις παρουσιάσεις μου. Και με τίμησαν.
Και μετά, με τον Κωστή και την κιθάρα του, κλείναμε μελωδικά την βραδιά. Πως να ξεχαστούν όλες τούτες οι στιγμές. Ας είναι καλά εκεί πάνω που πήγε ο Κωστής μας.
Κι ας μαγεύει, με την κιθάρα του, με τα υπέροχα αρπίσματα του, τους αγγέλους. Καλά να περνάς Κωστή μου.
Και κράτα μας μια καλή θέση εκεί μπροστά. Να βλέπουμε, χωρις να χάνουμε επεισόδια.
Η πρώτη φωτογραφία, είναι από την παρουσίαση που κάναμε με τον Τερη Χρυσό. Σε ένα μας μουσικό άλμπουμ. Όρθιος δεξιά, ο τεράστιος μας, Μίμης Πλέσας που χαιρετίζει την εκδήλωση.
Η κάτω απομτον Κωστή φωτογραφία, είναι από την παρουσίαση του άλμπουμ που κάναμε με τον Μάκη Μέρλο, για την Διαμαντιδάκη…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το σχόλιο σας θα δημοσιευθεί αφου εγκριθεί πρώτα απο τον διαχειριστή για την αποφυγή υβριστικού η προσβλητικού περιεχομένου.

Με Μια Ματιά