Το Σαλαμινίων Βήμα είναι μια έντιμη προσπάθεια, ανιδιοτελής, που αξίζει την στήριξή σας.

Αστρονομικό ρολόι βασισμένο στον Μηχανισμό των Αντικυθήρων κατασκευάστηκε στο Μεξικό από λάτρεις της επιστήμης και του ελληνικού πολιτισμού. Για το επίτευγμα μίλησε στην ΕΡΤ ο Ξενοφών Μουσάς, αστρονόμος και καθηγητής Φυσικής Διαστήματος.

Το ρολόι τοποθετήθηκε σε πλατεία η οποία μετονομάστηκε σε «Πλατεία Αντικυθήρων», ακριβώς για την επιλογή να τοποθετηθεί εκεί το συγκεκριμένο ρολόι. Ο καθηγητής Φυσικής Διαστήματος Ξενοφών Μουσάς, δήλωσε στην ΕΡΤ ότι η μετονομασία ουσιαστικά είναι μια αναγνώριση των προσπαθειών που κάνουν οι Έλληνες επιστήμονες τα τελευταία σχεδόν 20 χρόνια να διαδώσουν τη γνώση, η οποία παρήχθη από τις μελέτες τους για τον Μηχανισμό των Αντικυθήρων.

Σύμφωνα με τον κ. Μούσα χρειάστηκαν τέσσερα χρόνια για να κατασκευαστεί το πολύπλοκο αυτό μηχάνημα, με τη συνδρομή ενός πανεπιστημίου και μιας εταιρείας ωρολογοποιίας. Το ρολόι αναπαράγει τις κινήσεις ήλιου, σελήνης, πλανητών, προβλέπει τις εκλείψεις και έχει παρόμοια μορφή με τον αρχικό μηχανισμό, τον Μηχανισμό των Αντικυθήρων.

https://www.enikos.gr/internatio

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το σχόλιο σας θα δημοσιευθεί αφου εγκριθεί πρώτα απο τον διαχειριστή για την αποφυγή υβριστικού η προσβλητικού περιεχομένου.

Με Μια Ματιά