Το Σαλαμινίων Βήμα είναι μια έντιμη προσπάθεια, ανιδιοτελής, που αξίζει την στήριξή σας.

Ο διακεκριμένος Ελευσίνιος εικαστικός κ. Στέλιος Ταντούρης θα συμμετέχει ως μέλος της κριτικής επιτροπής των ΑRT AWARDS 2024 στις 26-27 και 28 Φεβρουαρίου 2024 στο χώρο του Πολεμικού Μουσείου Αθηνών.

 

  Γράφει ο Φιλιππος Καρακωστας 

Πρόκειται για την πιο λαμπερή και σημαντική στιγμή της καλλιτεχνικής σκηνής της Ελλάδας όπου 76 διαγωνιζόμενοι καλλιτέχνες από Ελλάδα και Κύπρο θέτουν τις  δημιουργίες τους στην ψηφοφορία του κοινού και της κριτικής επιτροπής με σκοπό να βραβευτούν οι καλύτερες από τις κατηγορίες που συμμετέχουν.
Στις κατηγορίες αυτές ανήκουν η ζωγραφική, η φωτογραφία, η γλυπτική και οι δημιουργίες μεικτής τεχνικής.
Παράλληλα 16 καλλιτέχνες εκθέτουν εκτός συναγωνισμού τις δημιουργίες τους.
Ο κοινωνικός φορέας της DREAM TEAM και αυτή την χρονιά θα υποδεχτεί και θα ξεναγήσει  το φιλότεχνο κοινό στον μαγικό κόσμο της Τέχνης.
Οι καλλιτέχνες από την Ελλάδα και την Κύπρο θα δώσουν πραγματικά τον καλύτερο εαυτό τους μέσα από ευγενή καλλιτεχνική άμιλλα για την κατάκτηση του πρώτου βραβείου.
Διαχρονικής σημασίας η άποψη για την διοργανώτρια DREAM TEAM με Πρόεδρο τον κ. Χρήστο Πετρίδη και Αντιπρόεδρο την κ. Αναστασία Γκούβα , ότι οι καλλιτέχνες αξίζουν τα δικά τους βραβεία, με αυτό το σκεπτικό θεσπίστηκε αυτός ο σημαντικός και τεράστιας εικαστικής σημασίας καλλιτεχνικός διαγωνισμός Πανελλαδικής εμβέλειας .
Η DREAM TEAM πέρα από τον εικαστικό της χαρακτήρα αξίζει να αναφερθεί ότι έμπρακτα μέσα από δράσεις και εκδηλώσεις αποδεικνύει την περιβαλλοντική, φιλοζωική και κοινωνική της ευαισθησία για ένα καθαρότερο περιβάλλον διαβίωσης,για μια καλύτερη ζωή των μικρών μας φίλων είτε κατοικιδίων είτε αδέσποτων καθώς και την εξασφάλιση καλύτερων συνθηκών σε παιδιά που διαβιούν σε ιδιαίτερες συνθήκες.
Την εγκυρότητα την αξιοπιστία και την αδιάβλητη εικαστική κρίση αναλαμβάνει να συμπληρώσει η κριτική επιτροπή του καλλιτεχνικού διαγωνισμού των ART AWARDS 2024.
Ρόλος της κριτικής επιτροπής που απαρτίζεται από σημαντικές προσωπικότητες του χώρου της Τέχνης και του πολιτισμού είναι η αμερόληπτη, έγκριτη και αντικειμενική ανάδειξη των καλύτερων δημιουργιών.
Στην κριτική επιτροπή αυτή την χρονιά συμμετέχουν:
Ο Dr Aράπης Βασίλειος, ο διεθνώς καταξιωμένος εικαστικός,Dr Φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου της Σορβόννης.
Ο κ. Ευαγγελάτος Κώστας, διακεκριμένος εικαστικός Performer, ζωγράφος,λογοτέχνης και Ιστορικός Τέχνης.
Ο κ. Καραντής Αριστοτέλης, διεθνώς καταξιωμένος Αrt Curator ,υπέρμαχος του υγειούς εθελοντισμού και της φιλοζωίας, έχει συμπράξει ενεργά για την πραγματοποίηση συνεδρίων και εκδηλώσεων κοινωνικού σκοπού!
Ο κ. Λούδος Θάνος, απόφοιτος της Σχολής Οικονομικών Επιστημών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με μεταπτυχιακές σπουδές στην Τέχνη στο Δίκαιο, στην Οικονομία και στην Διοίκηση Επιχειρήσεων.
Η κ. Λοΐζου Δώρα, συγγραφέας παιδικών βιβλίων, μουσικό παιδαγωγός και επιμελήτρια εκπαιδευτικών προγραμμάτων.
Η Dr Μούρα Χριστίνα,η οποία υπήρξε μαθήτρια των Τσαρούχη, Κόντογλου, Βλαχόπουλο και Σαραφιανού.
Πτυχιούχος Α.Σ.Κ.Τ και Ε.Μ.Π. με σπουδές στην Ιστορία της Τέχνης στο Πανεπιστήμιο της Perugia.
Ο κ. Πώρος Σπύρος, διεθνής Έλληνας φωτογράφος, σκηνοθέτης, σχεδιαστής μόδας και επιχειρηματίας.
Ο κ. Φλώρος Νίκος, διεθνής γλύπτης με ιδιαίτερη καριέρα στο εξωτερικό,με σπουδές κλασσικού πιάνου,δραματικής τέχνης , σχεδίου καθώς και Καλών Τεχνών στο ‘Ecole des Beaux Art στο Παρίσι.
Ο κ. Χρήστου Γεώργιος ο οποίος διατέλεσε Πρόεδρος του Ζαππείου Μεγάρου με σημαντικές Πολιτιστικές εκδηλώσεις κατά την θητεία του και ιδιαίτερες γνώσεις πάνω σε πολιτιστικά θέματα.
Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού, της Περιφέρειας Αττικής, του Δήμου Αθηναίων, του  Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς κ’ Νήσων καθώς και του Διεθνούς Πολιτιστικού Οργανισμού
INTERNATIONAL ACTION ART ( IAA).
Για άλλη μια χρονιά η καρδιά της Τέχνης θα χτυπήσει στον χώρο του Πολεμικού Μουσείου Αθηνών !
Καλη επιτυχια φιλε και συνεργατη Στελιο …..
Φιλιππος Καρακωστας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το σχόλιο σας θα δημοσιευθεί αφου εγκριθεί πρώτα απο τον διαχειριστή για την αποφυγή υβριστικού η προσβλητικού περιεχομένου.

Με Μια Ματιά