Το Σαλαμινίων Βήμα είναι μια έντιμη προσπάθεια, ανιδιοτελής, που αξίζει την στήριξή σας.

Πόσο καλό κάνει η γιόγκα στην καρδιά μας ;
Η γιόγκα είναι ένα ολιστικό σύστημα! Δεν είναι γυμναστική και δεν έχει στόχο την ευλυγισία! Την βελτίωνει φυσικά όπως αυξάνει την μυϊκή μας μάζα, την αντοχή μας, την ισορροπία μας! Δουλεύει όμως και εσωτερικά.. μαλασσει τα εσωτερικά οργανα, βελτιώνει το ενδοκρινολογικό μας σύστημα και ξεκουράζει την καρδιά μας!!
Η γιογκα αν πρέπει να χαρακτηριστεί αεροβική ή αναερόβια.. είναι αναερόβια δεν αυξάνει τους παλμούς της καρδιάς και δεν δημιουργείται στο σώμα γαλακτικό οξύ! Δημιουργείται δηλαδή βραδυκαρδια!
Πέρα από το άγχος, η άσκηση της γιόγκα μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της αρτηριακής πίεσης, της χοληστερόλης στο αίμα και των επιπέδων γλυκόζης στο αίμα , καθώς και στον καρδιακό ρυθμό, καθιστώντας την μια χρήσιμη παρέμβαση στον τρόπο ζωής. Μια μελέτη έδειξε ότι οι μετρήσεις αίματος και η περίμετρος της μέσης – ένας δείκτης για καρδιακές παθήσεις – βελτιώθηκαν σε μεσήλικες ενήλικες με μεταβολικό σύνδρομο που έκαναν γιόγκα για τρεις μήνες.
Μια άλλη μελέτη έδειξε ότι τα μαθήματα γιόγκα με αργό ρυθμό δύο φορές την εβδομάδα μείωσαν τη συχνότητα των επεισοδίων κολπικής μαρμαρυγής σε ασθενείς με αυτή την πάθηση. Σε μια άλλη αναφορά, ασθενείς με καρδιακή ανεπάρκεια που πέρασαν από ένα πρόγραμμα γιόγκα οκτώ εβδομάδων παρουσίασαν βελτίωση στην ικανότητα άσκησης και στην ποιότητα ζωής. Είχαν επίσης χαμηλότερα επίπεδα δεικτών στο αίμα για φλεγμονή, η οποία συμβάλλει σε καρδιακές παθήσεις.
Είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο πως η γιόγκα βοηθά στην βελτίωση της κατάστασης της καρδιάς χωρίς αυτό να σημαίνει πως σταματάμε να πηγαίνουμε στον γιατρό και να παίρνουμε τα φάρμακα μας!
Ακούστε την καρδιά σας
Μιλήστε μέσα από αυτή
Πράξτε μέσα από αυτή
Δείτε μέσα από αυτή!
Με αγάπη,
Μαργιάννα Καρακωστα Δασκαλα ΓΙΟΓΚΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το σχόλιο σας θα δημοσιευθεί αφου εγκριθεί πρώτα απο τον διαχειριστή για την αποφυγή υβριστικού η προσβλητικού περιεχομένου.

Με Μια Ματιά