Το Σαλαμινίων Βήμα είναι μια έντιμη προσπάθεια, ανιδιοτελής, που αξίζει την στήριξή σας.

Οι οπίσθιες κάμψεις αποτελούν αναπόσπαστο μέρος μιας πρακτικής ασάνας γιόγκα και προσφέρουν ένα ευρύ φάσμα σωματικών και ψυχικών οφελών.
Τα backbends είναι κατάλληλα για κάθε επίπεδο ασκούμενου της γιόγκα, από αρχάριους έως προχωρημένους.
    Στην πρακτική μας γιόγκα χρησιμοποιούμε την κίνηση και την αναπνοή μαζί για να απελευθερώσουμε την κολλημένη ενέργεια κατά μήκος της σπονδυλικής στήλης και σε όλο το σώμα. Αυτός ο συγχρονισμός της κίνησης και της αναπνοής μαζί είναι που προσκαλεί εκ νέου αυτό που οι γιόγκι αναφέρουν ως Prana, ή δύναμη ζωής, σε αυτά τα μπλοκαρίσματα ή τις θαμπές περιοχές του σώματος.
     Αυξημένη κυκλοφορία. Τα φυσικά αποτελέσματα που προκαλούνται από τις στάσεις της γιόγκα μπορεί να είναι αρκετά βαθιά. Ειδικά οι οπίσθιες στροφές είναι δυνατές στάσεις ενέργειας. Ακουμπούν στο κυκλοφορικό σύστημα αυξάνοντας τη ροή του αίματος σε όλο το σώμα, από το κεφάλι μέχρι τα δάχτυλα των ποδιών.
    Στιγμιαία ενέργεια. Οι πίσω κάμψεις μπορούν να διεγείρουν το νευρικό σύστημα οδηγώντας σε αύξηση των επιπέδων ενέργειας και να τονώσουν το αίσθημα ζωτικότητας. Μια πρακτική γιόγκα με λυγίσεις που ανοίγουν την καρδιά μπορεί να είναι ένας φανταστικός τρόπος για να ξεκινήσετε τη μέρα και να σας αφήσει να νιώθετε πιο ενεργητικοί και ξύπνιοι. Αυτό θα είναι ιδιαίτερα αισθητό εάν το σώμα αισθάνεται λίγο κουρασμένο ή λήθαργο. Για μερικούς, τα backbends μπορεί να είναι σχεδόν σαν ένα σφηνάκι εσπρέσο.
    Βελτίωση της διάθεσης. Αυτή η επίδραση στο νευρικό σύστημα επεκτείνεται και στη διάθεση. Αυτές οι στάσεις μπορεί να είναι αναζωογονητικές και χρήσιμες εάν αισθάνεστε πιεσμένοι ή ακόμα και λίγο επίπεδοι.
    Νιώθοντας ανοιχτό . Απλώς ανοίγοντας τον χώρο της καρδιάς, απελευθερώνοντας τους μυς και τον συνδετικό ιστό στο μπροστινό σώμα και επιμηκύνοντας τη σπονδυλική στήλη, δημιουργούμε περισσότερο χώρο για να παίρνουμε μεγάλες εκτεταμένες αναπνοές. Είναι η αναπνοή που φέρνει αυτή τη ζωτική δύναμη ή ενέργεια πίσω στο σώμα.
Με αγάπη
Μαργιαννα Καρακωστα Δασκαλα Γιογκα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το σχόλιο σας θα δημοσιευθεί αφου εγκριθεί πρώτα απο τον διαχειριστή για την αποφυγή υβριστικού η προσβλητικού περιεχομένου.

Με Μια Ματιά