Το Σαλαμινίων Βήμα είναι μια έντιμη προσπάθεια, ανιδιοτελής, που αξίζει την στήριξή σας.

Καθρέφτη, καθρεφτάκι μου ποίος είναι ο καλύτερος γιογκι;
Έχεις αναρωτηθεί ποτέ γιατί στα στούντιο yoga δεν θα συναντήσεις καθρέφτες στον χώρο της πρακτικής;
Η γιόγκα έχει να κάνει με τον συντονισμό με τον εαυτό μας, να ξεπεράσουμε τα εξωτερικά στρώματα του εαυτού μας για τα οποία έχουμε κρίσεις και ιστορίες και να χρησιμοποιήσουμε την αναπνοή και την κίνηση ως εργαλείο για να αισθανθούμε την αληθινή μας φύση, που είναι αυτή της σύνδεσης και της αγάπης. Το να έχεις καθρέφτες στο στούντιο μπορεί να προκαλέσει ανταγωνισμό, κρίση, σύγκριση και μπορεί να παρεισφρήσει σε αυτή τη σύνδεση με τον εαυτό και την ενότητα.
Όταν δεν υπάρχουν καθρέφτες στο στούντιο, μπορούμε πιο εύκολα να επικεντρωθούμε μόνο στο δικό μας χαλάκι και στην πρακτική μας. Ωστόσο, η παρουσία καθρεφτών και η ανάγκη να εστιάσετε το drishti σας εκεί πολλές φορές κατά τη διάρκεια της εξάσκησης μπορεί να σας κάνει να παρατηρήσετε τις πιο προηγμένες πρακτικές άλλων στο δωμάτιο και να ωθήσετε τον εαυτό σας να τους ανταγωνιστεί ακόμα κι αν δεν είναι υγιεινό ή ασφαλές για το σώμα σας.
Μέρος του λόγου που επιλέγουμε να ασκούμε γιόγκα σε στούντιο και όχι στο σπίτι μας είναι ότι λαχταράμε ένα συγκεκριμένο είδος περιβάλλοντος. Θέλουμε έναν ασφαλή χώρο πρακτικής που να είναι καθαρός, χωρίς περισπασμούς και που μας βοηθά να καλλιεργήσουμε περισσότερη σύνδεση με την παρούσα στιγμή. Για μένα προσωπικά οι καθρέφτες σκοτώνουν αμέσως αυτό το χαλαρωτικό περιβάλλον.
Ως μαθητής, υπάρχει ανάγκη να εστιάσετε και να συντονιστείτε στον εαυτό σας κατά τη διάρκεια της εξάσκησης, ταιριάζοντας την αναπνοή με την κίνηση ενώ είστε παρών, και ένας καθρέφτης και η αντανάκλαση του εαυτού σας και των άλλων στο δωμάτιο μπορεί να αποσπάσουν απίστευτα την προσοχή σε αυτή τη διαδικασία.
Λοιπόν;
Χρειάζεστε όντως την επιβεβαίωση του καθρέφτη ενώ ασκηστε την yoga;
Μείνετε παρών γιογκινια μου!
Μαργιάννα Καρακωστα Δασκαλα Γιογκα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το σχόλιο σας θα δημοσιευθεί αφου εγκριθεί πρώτα απο τον διαχειριστή για την αποφυγή υβριστικού η προσβλητικού περιεχομένου.

Με Μια Ματιά