Το Σαλαμινίων Βήμα είναι μια έντιμη προσπάθεια, ανιδιοτελής, που αξίζει την στήριξή σας.

Γιατί η εξάσκηση στην γιόγκα ονομάζεται πρακτική;
Με τις περισσότερες δραστηριότητες ο στόχος είναι ένας απροκάλυπτα σωματικός στόχος – να βελτιώσουμε τις φυσικές μας ικανότητες.
Ο στόχος της γιόγκα είναι πολύ διαφορετικός.
Αν και συχνά παρουσιάζεται ως φυσική πρακτική, στην πραγματικότητα είναι κάθε άλλο παρά αυτό. Στην πραγματικότητα, ο Patanjali ο δημιουργός του σύστημα του οποίου εξασκουμε ΔΕΝ περιλάμβανε την πρακτική των στάσεων πέρα ​​από τις διαλογιστικές καθιστικές στάσεις!
Οι στάσεις της γιόγκα έχουν ως σκοπό να μας βοηθήσουν να προχωρήσουμε προς την συνειδητοποίηση του Εαυτού.
Και αυτός είναι ο λόγος που το ονομάζουμε «εξάσκηση» – επειδή εξασκούμαστε στην καλλιέργεια μιας παρουσίας και ακινησίας στην οποία μπορούμε να έχουμε πρόσβαση σε μια πιο αληθινή κατανόηση του Εαυτού.
Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι κατά καιρούς στην πρακτική μας στη γιόγκα θα βρεθούμε σε άγνωστα και δυνητικά ακόμη και ελαφρώς άβολα (αλλά ελπίζω όχι «επώδυνα») μέρη…τόσο σωματικά όσο και ψυχικά. Αλλά γειώνοντας και επικεντρώνοντας τους εαυτούς μας στο σώμα και την αναπνοή έχουμε την ευκαιρία να διατηρήσουμε μια αίσθηση ισορροπίας και παρουσίας – μια σύνδεση με αυτή την υποκείμενη αίσθηση ακινησίας που είναι μαζί μας ανά πάσα στιγμή.
Έχουμε επίσης την ευκαιρία να αναγνωρίσουμε τα πρότυπα του μυαλού καθώς προκύπτουν. Εάν υπάρχει ενόχληση , πώς την αντιμετωπίζουμε; Υποχωρούμε αμέσως, σφίγγουμε τα δόντια μας και «πιέζουμε», μπορούμε απλώς να είμαστε με αυτή την αίσθηση δυσφορίας, να την εξερευνούμε απαλά; Εκμεταλλευόμενοι την ευκαιρία να γνωρίσουμε καλύτερα τον εαυτό μας.
Και το πιο σημαντικό – είμαστε σε θέση να ασκούμε διακριτικότητα και προσοχή, να κάνουμε την πιο επιδέξια και κατάλληλη πορεία δράσης κάθε στιγμή;
Εδώ βρίσκεται η μεγάλη αξία στην «εξάσκηση» – η ανάπτυξη της ικανότητας να αντιμετωπίζουμε τις προκλήσεις και τις ενοχλήσεις που θα μας φέρει η ζωή χωρίς να χάσουμε το κέντρο μας, χωρίς να χάσουμε τη σύνδεσή μας με αυτή την εσωτερική αίσθηση ακινησίας. Χρησιμοποιώντας τις καταστάσεις που συναντάμε στη σωματική μας πρακτική ή όταν καθόμαστε για διαλογισμό ως «εκπαίδευση για τη ζωή».
Μαργιάννα Καρακωστα Δασκαλα ΓΙΟΓΚΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το σχόλιο σας θα δημοσιευθεί αφου εγκριθεί πρώτα απο τον διαχειριστή για την αποφυγή υβριστικού η προσβλητικού περιεχομένου.

Με Μια Ματιά