Το Σαλαμινίων Βήμα είναι μια έντιμη προσπάθεια, ανιδιοτελής, που αξίζει την στήριξή σας.

Ήξερες ότι..
Απο την Μαργιαννα Καρακωστα
Η δυσκοιλιοτητα είναι κυρίως μια νοητική νόσος πάρα σωματικη;
…ότι ο μόνος ο χώρος στο σώμα μας που μπορούμε να κρύψουμε και να καταπιεσουμε πράγματα είναι το στομάχι μας;
Κοιτάξτε τα μωρά όταν κοιμούνται κάθε τους αναπνοή γίνεται από το στομάχι, η κοιλιά ανεβοκατεβαινει ενώ το στήθος παραμένει ακίνητο. Και αυτό γιατί ο χώρος είναι ελεύθερος δεν έχει καταπιεστει εκεί τίποτε και αυτή η κενότητα χαρίζει στο σώμα ομορφιά! Ομορφιά γιατί η κάθε αναπνοή είναι βαθιά και όχι επιφανειακή!
Όσο μεγαλώνουμε και καταπιεζουμε συναισθήματα- καταστάσεις στο στομάχι τόσο ξεχνάμε να αναπνέουμε βαθιά, συνειδητά, ελεύθερα! Και όταν μπούμε στην διαδικασία να θυμηθούμε ξανά την » ξεχασμένη » κοιλιακή- διαφραγματικη αναπνοή τόσο αυτές οι καταπιεσμενες πληγές θα απελευθερωθούν και στην αρχή σίγουρα δεν είναι κάτι ευχάριστο!
Η βαθιά διαφραγματικη αναπνοή είναι ο τρόπος για να καθαρίσουμε το στομάχι μας! Και εάν έχετε πρόβλημα δυσκοιλιοτητας θα παρατηρήσετε μεγάλη βελτίωση!
Εάν καταπιεζετε κάτι στο νου ταυτόχρονα το καταπιεζετε και στο σώμα..εάν ο νους απελευθερώσει τότε και το σώμα θα απελευθερώσει! Και αυτο γιατί σώμα και νους είναι πλευρές του ίδιου φαινομένου!
Με επίγνωση νιώστε την εισπνοή σας να είναι βαθιά και κοιλιακή με επίγνωση αφήστε στην εκπνοή σας να απελευθερώσει!
Μαργιαννα Καρακωστα Δασκαλα ΓΙΟΓΚΑ
ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΛΑΜΙΝΙΩΝ ΒΗΜΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το σχόλιο σας θα δημοσιευθεί αφου εγκριθεί πρώτα απο τον διαχειριστή για την αποφυγή υβριστικού η προσβλητικού περιεχομένου.

Με Μια Ματιά