Το Σαλαμινίων Βήμα είναι μια έντιμη προσπάθεια, ανιδιοτελής, που αξίζει την στήριξή σας.

Τι είναι Raja yoga;

Στα σανσκριτικά, η λέξη raja μεταφράζεται ως βασιλιάς, αρχηγός ή βασιλικός. Έτσι, η ράτζα γιόγκα θεωρείται ότι είναι ο καλύτερος δρόμος για την επίτευξη της υψηλότερης κατάστασης της γιόγκα – το σαμάντι ή τη φώτιση.

Η Raja yoga θεωρείται ο βασιλιάς της γιόγκα καθώς είναι ένα από τα πιο δύσκολα και προκλητικά πνευματικά μονοπάτια. Αυτό το μονοπάτι διαλογισμού και ελέγχου του μυαλού ταιριάζει καλύτερα σε άτομα που είναι καλά έμπειρα στη φιλοσοφία της γιόγκα και οδηγούν στοχαστικούς και γιόγκας τρόπους ζωής.
Η πρακτική της raja yoga συντάχθηκε από τον σοφό Patanjali στις περίφημες Yoga Sutras του κατά τον δεύτερο αιώνα μ.Χ. Τα Σούτρα αναλύουν την πρακτική του γιόγκικου διαλογισμού σε οκτώ άκρα ή υπο-πρακτικές.
Μερικά από αυτά τα άκρα έχουν τα ίδια ονόματα με στις πρακτικές Hatha Yoga.
Η Asana στη raja yoga δεν είναι η ίδια Asana που κάνουμε στο μάθημα της γιόγκα. Ο Patanjali απλώς καθοδηγεί κάποιον να βρει μια άνετη αλλά σταθερή θέση καθίσματος.
Οι πολυάριθμες στάσεις της γιόγκα και οι ασκήσεις αναπνοής αναπτύχθηκαν πολύ αργότερα ως μέρος του συστήματος Χάθα Γιόγκα για την εξοικείωση του σώματος και του νου.
     Τα οφέλη της:
1.Βελτιωμένη μνήμη
2.Βελτιωμένη ικανότητα μάθησης ή λήψης νέων πληροφοριών
3.Αυξημένη διάρκεια συγκέντρωσης
4.Να μπορείς να δεις τα πράγματα από την ευρύτερη εικόνα
5.Βελτιωμένες δεξιότητες επίλυσης προβλημάτων
6.Περισσότερη υπομονή
7.Περισσότερη αυτοπειθαρχία και κίνητρο
Μαργιάννα Καρακωστα ΔασκαλαμΓιογκα
Για το Σαλαμινιων ΒΗΜΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το σχόλιο σας θα δημοσιευθεί αφου εγκριθεί πρώτα απο τον διαχειριστή για την αποφυγή υβριστικού η προσβλητικού περιεχομένου.

Με Μια Ματιά