Το Σαλαμινίων Βήμα είναι μια έντιμη προσπάθεια, ανιδιοτελής, που αξίζει την στήριξή σας.

Εστίαση σε dristhi,τι είναι, τι σκοπό έχει πως χρησιμοποιείται;
Η διδασκαλία της γιόγκα βλέπει έναν άμεσο συσχετισμό μεταξύ ενός μη εστιασμενου βλέμματος και ενός μη εστιασμένου μυαλού!
      Το κλείδωμα του βλέμματος σας σε ένα σημείο μπορεί να καλλιεργήσει μια βαθιά κατάσταση συγκέντρωσης, να βελτιώσει την ευθυγράμμισή σας, να αυξήσει την επίγνωσή σας και να μετατρέψει την πρακτική σας asana σε έναν ισχυρό κινούμενο διαλογισμό .
Η γιόγκα παρέχει έναν τρόπο να τραβήξετε την εστίασή σας προς τα μέσα χρησιμοποιώντας ένα drishti ή ένα εστιακό σημείο.
    Dristhi είναι ένα συγκεκριμένο σημείο για να κλειδώσετε τα μάτια σας ή την εσωτερική σας όραση σε αυτό που χρησιμοποιείται πιο συχνά κατά τη διάρκεια του διαλογισμού ή ενώ κρατάτε μια στάση γιόγκα.
   Όταν τα μάτια είναι προσηλωμένα σε ένα μόνο σημείο, το μυαλό μειώνει το να διεγείρεται από όλα τα άλλα εξωτερικά αντικείμενα. Και όταν το βλέμμα είναι καρφωμένο σε ένα μόνο σημείο μέσα στο σώμα, η επίγνωσή μας τραβάει προς τα μέσα και ο νους παραμένει αδιατάρακτος από εξωτερικά ερεθίσματα.
     Για να χρησιμοποιήσετε ένα drishti ενώ βρίσκεστε σε στάση γιόγκα, απλώς επιλέξτε το σημείο όπου τα μάτια σας κατευθύνονται φυσικά από την ευθυγράμμιση της στάσης.
    Η χρήση ενός σημείου εστίασης είναι ιδιαίτερα χρήσιμη εάν κρατάτε μια στάση για μεγάλο χρονικό διάστημα και θα είναι εξαιρετικά χρήσιμη κατά την εξάσκηση σε πόζες ισορροπίας .
Όπου κοιτάς εκεί θα πας…
Απο την Μαργιαννα Καρακωστα
Δασκαλα ΓΙΟΓΚΑ
Για το Σαλαμινιων ΒΗΜΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το σχόλιο σας θα δημοσιευθεί αφου εγκριθεί πρώτα απο τον διαχειριστή για την αποφυγή υβριστικού η προσβλητικού περιεχομένου.

Με Μια Ματιά