Το Σαλαμινίων Βήμα είναι μια έντιμη προσπάθεια, ανιδιοτελής, που αξίζει την στήριξή σας.

To bind or not to bind?
Απο την Μαργιαννα Καρακωστα
«Δεσίματα» πάμε τα ασανα ένα βήμα πιο πέρα!
Είναι δύσκολο να μην παγιδευτείς στη γοητεία τους, ειδικά όταν χαμογελαστοί γιόγκι τυλίγονται σε περίπλοκα σχήματα και «φαίνονται όλα τόσο εύκολα»! Αλλά δεν μπορούμε να ξεχάσουμε ότι στην καρδιά της γιόγκα είναι η πρόθεση να θεραπευτεί το σώμα και ο νους!
Μια στάση που περιλαμβάνει τη σύνδεση των χεριών (ή μερικές φορές ενός χεριού με έναν καρπό) σε μια διαδικασία που περιστρέφει τόσο τους ώμους όσο και τον κορμό ονομάζεται δέσιμο!
Οι δεσμοί απαιτούν ευελιξία τόσο στο φυσικό σώμα – προκειμένου να μπουν και να διατηρήσουν τη στάση – όσο και στο μυαλό, προκειμένου να παραμείνουν παρόντες και να διατηρήσουν τη στάση!
Εάν θέλετε να πάτε πιο βαθιά σε στάση και να αυξήσετε τα αποτελέσματα της περιστροφής, τα δεσίματα μπορεί να είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να το κάνετε αυτό. Προσφέρουν επίσης έναν διαφορετικό τρόπο εξερεύνησης και εμπειρίας ευθυγράμμισης, αναγκάζοντάς σας να κάνετε προσαρμογές για να κάνετε τη στάση να λειτουργεί.
Βήματα:
1. Ξεκινάμε με μια σωστή προθέρμανση
2. Ελέγχουμε ώμους και πλάτη και δεν αφήνουμε τον «ανταγωνιστικό» εαυτό μας να μας πει τι να κάνουμε ακούμε μόνο το σώμα μας!
3.Εάν αντιμετωπίζετε τραυματισμούς ή σφίξιμο, είναι καλύτερο να αφήσετε τα δεσίματα για άλλη μέρα!
4. νιώθουμε την καρδιά μας να ανοίγει και αντιλαμβανόμαστε ότι η αναπνοή μας καθόλη την διάρκεια είναι ήρεμη και ρευστή!
Ο νόμος της ελάχιστης προσπάθειας και της αποδοχής θα μας χρησιμεύσει σε αυτά τα ασανα!!
Καλή πρακτική
Μαργιαννα Καρακωστα Δασκαλα Γιογκα
ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΛΑΜΙΝΙΩΝ ΒΗΜΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το σχόλιο σας θα δημοσιευθεί αφου εγκριθεί πρώτα απο τον διαχειριστή για την αποφυγή υβριστικού η προσβλητικού περιεχομένου.

Με Μια Ματιά