Το Σαλαμινίων Βήμα είναι μια έντιμη προσπάθεια, ανιδιοτελής, που αξίζει την στήριξή σας.

Γιόγκα για παιδιά!

 

Όταν έδωσα όνομα στο στούντιο ήμουν ανάμεσα στο yoga for you και στο yoga for all γιατί η γιόγκα είναι για σένα που διαβάζεις αυτή την στιγμή το κείμενο και είναι και για όλους χωρίς εξαιρέσεις!

«Η γιόγκα για παιδιά είναι μια μορφή συγχρονης γιόγκα σχεδιασμένη για παιδιά Περιλαμβάνει στασεις για την αύξηση της δυναμης, της ευελιξίας και του συντονισμού.

Τα μαθήματα έχουν σκοπό να είναι διασκεδαστικά και μπορεί να περιλαμβάνουν παιχνίδια ανάλογα την ηλικία , ήχους ζώων και δημιουργικά ονόματα για πόζες.

Wikipedia » Τα οφέλη της είναι πολλά πιο συγκεκριμένα όμως όσον αφορά τα παιδιά σημαντικό είναι να αναφέρουμε τα εξης:

1️⃣ Μαθαίνουν πως να διαχειρίζονται τα συναισθήματά τους! Καθως είναι ακόμη στο στάδιο που μαθαίνουν να συγκρατούν τα συναισθήματά τους πολλές φορές μπορεί να ξεσπάσουν ή να γίνουν βίαια.

Η γιόγκα τους μαθαίνει να είναι ήρεμα και να μην έχουν ξεσπάσματα!

2️⃣ αναπτύξουν την αυτοπεποίθηση και την αυτοεκτίμησή τους, καθώς και να μάθουν τις αξίες της εμπιστοσύνης, της ομαδικής εργασίας και του αυτοελέγχου! 3️⃣ η ισορροπία είναι βασικό στοιχείο της γιόγκα.

Οι στάσεις ισορροπίας δημιουργήθηκαν για να προάγουν την ψυχική και σωματική ισορροπία, καθώς η πνευματική διαύγεια και σταθερότητα προκύπτουν από την προσπάθεια δοκιμής των στάσεων.

Ακόμα κι αν ένα παιδί δυσκολεύεται να σταθεί στο ένα πόδι, μαθαίνει ψυχική και σωματική ισορροπία.

4️⃣ Η πράξη της εξάσκησης στάσεων ενθαρρύνει τα παιδιά να καθαρίσουν το μυαλό τους και να επικεντρωθούν στην προσπάθεια.

Ως αποτέλεσμα αυτής της ενιαίας εστίασης για να επιτύχουν μια συγκεκριμένη στάση ή να παραμείνουν ισορροπημένα, η γιόγκα βοηθά τα παιδιά να συγκεντρωθούν και να συγκεντρωθούν στο σχολείο και να πάρουν καλύτερους βαθμούς, σημειώνουν αρκετές μελέτες.

Αν πρέπει να περιγράψω ένα μάθημα γιόγκα για παιδιά με μία μόνο λέξη, θα ήταν ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΤΙΚΟ!

Είναι γεμάτο με παιχνίδια, τραγούδια, παραμύθια , ευφάνταστο παιχνίδι και δραστηριότητες που απασχολούν τα παιδιά και τους δίνουν τα εργαλεία για να αισθάνονται πιο ήρεμα, πιο χαρούμενα και πιο γαλήνια μέσα τους!

Καλή πρακτική στους μικρούς μας φίλους..

ΜΑΡΓΙΑΝΝΑ ΚΑΡΑΚΩΣΤΑ ΔΑΣΚΑΛΑ ΓΙΟΓΚΑ

ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΛΑΜΙΝΙΩΝ ΒΗΜΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το σχόλιο σας θα δημοσιευθεί αφου εγκριθεί πρώτα απο τον διαχειριστή για την αποφυγή υβριστικού η προσβλητικού περιεχομένου.

Με Μια Ματιά