Το Σαλαμινίων Βήμα είναι μια έντιμη προσπάθεια, ανιδιοτελής, που αξίζει την στήριξή σας.

Η δύναμη των λέξεων!!

ΓΡΑΦΕΙ Η ΜΑΡΓΙΑΝΝΑ ΚΑΡΑΚΩΣΤΑ 

Όλα σχετίζονται με την δύναμη των λέξεων!

Πάνω στην ροή του λόγου δεν παρατηρούμε ποιες λέξεις χρησιμοποιούμε αν όμως το παρατηρήσουμε ίσως καταλάβουμε πολλά..

Το να πούμε «αυτό είναι αδύνατο να το πετύχω» είναι πολύ διαφορετικό από το να πούμε «αυτό μπορεί να είναι δύσκολο, αλλά τουλάχιστον πρέπει να προσπαθήσω».

Δεν πρέπει μόνο να κάνουμε χρήση της γλώσσας για να αλλάξουμε αυτό που σκεφτόμαστε και για να πάμε από το «δεν μπορώ να το κάνω» στο «θα το κάνω.»

 

Αντίθετα, χρειάζεται να απελευθερώσουμε την δύναμη των λέξεων και θα πρέπει να σταματήσουμε να χρησιμοποιούμε εκφράσεις που φέρνουν μόνο δυσκολίες.

Θα πρέπει να σταματήσουμε να χρησιμοποιούμε λέξεις όπως «πάντα», «ποτέ», «πρέπει» και να αρχίσουμε να χρησιμοποιούμε εκφράσεις που μας βοηθούν όπως «μπορεί να μην μπορούσα ποτέ πριν να το κάνω αλλά σήμερα είναι μια καινούργια μέρα και θα κάνω ότι καλύτερο μπορώ».

Η γλώσσα είναι ένα θαυμάσιο εργαλείο που μπορεί να μας βοηθήσει και να διαμορφώσει το μυαλό και τις ιδέες μας.

Ας προσπαθήσουμε να χρησιμοποιούμε θετικές λέξεις και φράσεις σε εμάς και τους άλλους γύρω μας και ας παρατηρήσουμε τα αποτελέσματα!

Λίγες θετικές λέξεις είναι αρκετές να αλλάξουν την διάθεση μας, την καθημερινότητα μας, την ροή των πραγμάτων!

Όπως είπε και ο Φρόιντ: «Η μοντέρνα επιστήμη δεν έχει καταφέρει να δημιουργήσει ένα φάρμακο τόσο αποτελεσματικό όσο λίγες ευγενικές λέξεις».

ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΛΑΜΙΝΙΩΝ ΒΗΜΑ ΜΑΡΓΙΑΝΝΑ ΚΑΡΑΚΩΣΤΑ ΔΑΣΚΑΛΑ ΓΙΟΓΚΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το σχόλιο σας θα δημοσιευθεί αφου εγκριθεί πρώτα απο τον διαχειριστή για την αποφυγή υβριστικού η προσβλητικού περιεχομένου.

Με Μια Ματιά