Το Σαλαμινίων Βήμα είναι μια έντιμη προσπάθεια, ανιδιοτελής, που αξίζει την στήριξή σας.

Φ.Κ Βουνά με παρθένα φυση στην κυριολεξία στο έλεος των οικονομικών και πολιτικών συμφερόντων..  με δύο Αιολικούς Σταθμούς

 Η  φυση στην περιοχή ειναι μοναδική δεν υπαρχή σε εκατοντάδες χιλιόμετρα ανθρώπινη δραστηριότητα , με πυκνά ελατοδαση και οχι μονο , με πλουσια μοναδική πανιδα οτι αυτη ζει μέσα σε αυτα .. στο κεντρο ουσιαστικά της οροσειράς της Πινδου ..

Που αποφάσισαν να τα  θυσιάσουν  για  οικονομικά   συμφέροντα…

Φιλοι Απο την περιοχή  αντισταθείτε ειρηνικά αλλα δυναμικά και ομαδικα , με καθε τροπο για τον όμορφο  τοπο σας !!!

Τοπο που οποίος δεν τον εχει δει δεν μπορεί να καταλάβει την  καταστροφή  που σχεδιάζουν  ...

ΑΡΘΡΟ

Κίνηση Πολιτών για τα αιολικά στις ΔΕ Φουρνά & Κτημενίων

Στις 14 Σεπτεμβρίου -όπως διαβάζουμε στο χάρτη https://geo.rae.gr/?lon=21.870856474912234… – η Ρυθμιστική Αρχή Αποβλήτων, Ενέργειας και Υδάτων (ΡΑΑΕΥ) ενέκρινε την Άδεια Παραγωγής στην εταιρεία ΕΥΡΟΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΙΚΕ για τους δύο Αιολικούς Σταθμούς στις θέσεις Μεγάλη Ράχη (13 α/γ στις Δημ Ενότητες Ιτάμου, Καλλιφωνίου, Μενελαίδας και Φουρνά των Δήμων Καρδίτσας, Σοφάδων και Καρπενησίου) και Κερασιά (επίσης 13 α/γ στις Δημ Ενότητες Καλλιφωνίου και Φουρνά των Δήμων Καρδίτσας και Καρπενησίου). Συνολικά 26 ανεμογεννήτριες στην κορυφογραμμή της Βουλγάρας.
Σκόπιμα η Άδεια Παραγωγής δόθηκε στην διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, γνωρίζοντας ότι η προσοχή όλων μας ήταν στις εκλογές και ότι οι μετεκλογικές εξελίξεις αντικειμενικά δυσκολεύουν τις προσφυγές και τις αντιρρήσεις.
Υπόψη ότι στην περιοχή έχουμε και τους δύο άλλους ΑΣΠΗΕ με εγκεκριμένη την Άδεια Παραγωγής, στις θέσεις ΑΛΟΓΟΒΡΥΣΗ (7 α/γ) και ΛΕΠΟΥΧΙΑ (4 α/γ). Άρα σύνολο 37 ανεμογεννήτριες στο πανέμορφο ελατόδασος της Βουλγάρας!
Οι συνθήκες γίνονται όλο και πιο δύσκολες και τα αρνητικά στοιχεία πολλαπλασιάζονται, με δεδομένο το δυσμενές κλίμα στην Θεσσαλία συνολικά. Ενημερώστε, όσοι έχετε την ευχέρεια, τις αρμόδιες Δημοτικές Αρχές και να ετοιμαζόμαστε για ποικίλες κινητοποιήσεις.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το σχόλιο σας θα δημοσιευθεί αφου εγκριθεί πρώτα απο τον διαχειριστή για την αποφυγή υβριστικού η προσβλητικού περιεχομένου.

Με Μια Ματιά