Το Σαλαμινίων Βήμα είναι μια έντιμη προσπάθεια, ανιδιοτελής, που αξίζει την στήριξή σας.

Η Gomukhasana -σταση αγελαδας
Ένα από τα πιο σημαντικά οφέλη της Gomukhasana είναι ότι κάμπτει τη σπονδυλική σας στήλη. Αυτό βοηθά στη βελτίωση της ευελιξίας και του εύρους κίνησής της.
🟡είναι μια σύνθετη στάση γιόγκα που τεντώνει και επεξεργάζεται πολλά μέρη του σώματος, συμπεριλαμβανομένων των ώμων, των μηρών, των γοφών, των αστραγάλων, των τρικεφάλων, του στήθους και των μασχαλών.
Επικεντρώνεται κυρίως στους γοφούς και τους ώμους, τις δύο περιοχές που είναι η ρίζα του πόνου και της δυσκαμψίας.
επιπλέον οφέλη της στάσης ειναι:
✅️ότι κάνει μασάζ στους κοιλιακούς μύες σας που βοηθά στη βελτίωση της διαδικασίας της πέψης και στην πρόληψη της εμφάνισης μετεωρισμού, φουσκώματος, δυσκοιλιότητας κ.λπ.
✅️ασκείτε τους μηρούς και τις αρθρώσεις του κάτω μέρους του σώματος , συμπεριλαμβανομένων των τετρακέφαλων μυών και των οπίσθιων μηριαίων , ενισχύετε το κάτω μέρος του σώματός σας και βελτιώνετε την ευλυγισία του. Αυτό είναι επίσης ευεργετικό για τη μείωση του πόνου στο κάτω μέρος του σώματος και της δυσκαμψίας.
Συμβουλες:
1.Εάν τα καθιστά οστά σας δεν ακουμπούν ομοιόμορφα στο πάτωμα, καθίστε σε μια διπλωμένη κουβέρτα, ένα μπλοκ ή ένα μαξιλάρι. Φροντίστε να κρατάτε τη σπονδυλική σας στήλη στην ευθεία. εναλλακτικά ακουμπήστε την πατούσα του πάνω ποδιού στο έδαφος!
2.Μπορείτε να κρατήσετε το κάτω πόδι τεντωμένο μπροστά σας ή να δουλέψετε με μια άλλη στάση που ανοίγει στο ισχίο, όπως η στάση του περιστεριού.
3. τα χέρια σας μπορούν να είτε είτε δεμένα μπροστά όπως στις φωτογραφίες είτε πίσω από την πλάτη σας σε γροθιά ή με ενωμένες παλάμες όπως στην φωτογραφία 3.
🔴Να μην εκτελειται οταν υπαρχει πρόσφατος ή χρόνιος τραυματισμός ή φλεγμονή στο γόνατο ή στο ισχίο.
Μαργιαννα Καρακωστα Δασκαλα ΓΙΟΓΚΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το σχόλιο σας θα δημοσιευθεί αφου εγκριθεί πρώτα απο τον διαχειριστή για την αποφυγή υβριστικού η προσβλητικού περιεχομένου.

Με Μια Ματιά