Το Σαλαμινίων Βήμα είναι μια έντιμη προσπάθεια, ανιδιοτελής, που αξίζει την στήριξή σας.

Γιόγκα και άγχος
Γραφει η Μαργιαννα Καρακωστα
Όλοι μας βιώνουμε συναισθήματα άγχους. Από τα ήπια νεύρα μέχρι τον απόλυτο πανικό, το άγχος είναι μια φυσική απάντηση σε στρεσογόνες καταστάσεις και μπορεί να μας βοηθήσει να αντιδράσουμε κατάλληλα όταν βρισκόμαστε σε κίνδυνο.
Τα τελευταία χρόνια έχει προκύψει αυξανομενος αριθμός μελετών που αποδεικνύουν επιστημονικά ότι η γιόγκα είναι μια αποτελεσματική «συμπληρωματική» θεραπεία για τα άτομα που αντιμετωπίζουν αγχωδεις διαταραχές.( Και λέω συμπληρωματική γιατί δεν αντικαθιστά ούτε τον ψυχολόγο σας, ούτε τον γιατρό σας ούτε κάποια αγωγή που μπορεί να σας έχει δοθεί.)
Η γιόγκα ως θεραπεία μπορεί να βοηθήσει τους ανθρώπους σε αυτήν την κατάσταση, επειδή δεν τους ζητείται να εξορθολογίσουν το άγχος. Αντίθετα, τους δίνονται εργαλεία που τους βοηθούν να αναγνωρίσουν τις σκέψεις, τα συναισθήματα και τις ενέργειες που οδηγούν σε αυξημένο άγχος και να εφαρμόσουν αποτελεσματικές μεθόδους αυτοκαταπραϋντικής. Σε ένα μάθημα γιόγκα, μαθαίνουν επίσης ασυνείδητα να ρυθμίζουν την απόκρισή τους στο στρες και να χτίζουν ανθεκτικότητα στο στρες.
Κάποιος που υποφέρει από ήπιες ή υποκλινικές εμπειρίες άγχους μπορεί να βρει υποστήριξη σε ένα γενικό μάθημα γιόγκα. Για εκείνους των οποίων το άγχος είναι πιο σοβαρό, ωστόσο, ένα εξειδικευμένο πρόγραμμα θεραπείας γιόγκα μπορεί να είναι πιο κατάλληλο.
💨Ειδικά οι τεχνικές αναπνοής προσφέρουν μια μέθοδο μέσω της οποίας οι άνθρωποι μπορούν να μειώσουν το άγχος τους βραχυπρόθεσμα.Μαζί με τις βασικές κινήσεις και τις τεχνικές γιογκικής χαλάρωσης, αυτές μπορούν εύκολα να γίνουν μέρος μιας θεραπείας.
Το πρακτικό κομμάτι της αυξάνει την επίγνωση μυαλού-σώματος, καθώς και προσφέρει μια μορφή χαλάρωσης.
» Ορισμένες στάσεις είναι προκλητικές, αλλά μαθαίνεις να χαλαρώνεις υπό σωματική πίεση και αυτό μπορεί να βοηθήσει να διαχειριστεις το μακροχρόνια άγχος «
Μαργιαννα  Καρακωστα Δασκλα  ΓΙΟΓΚΑ
ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΛΑΜΙΝΙΩΝ ΒΗΜΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το σχόλιο σας θα δημοσιευθεί αφου εγκριθεί πρώτα απο τον διαχειριστή για την αποφυγή υβριστικού η προσβλητικού περιεχομένου.

Με Μια Ματιά