Το Σαλαμινίων Βήμα είναι μια έντιμη προσπάθεια, ανιδιοτελής, που αξίζει την στήριξή σας.

Στην γιόγκα λέμε πως » η κατάσταση της σπονδυλικής σου στήλης δείχνει την πραγματική σου ηλικία»!
Πολλοί καταφεύγουν στην γιόγκα για να βελτιώσουν την στάση του σώματός τους, τους πόνους στην μέση, την πλάτη, τον αυχένα!
Δεν είναι λίγα τα ασανα που βοηθούν σε όλα τα παραπάνω καθώς η σωστή θέση της σπονδυλικής στήλης καθόλη την διάρκεια ενός μαθηματος είναι σημαντική τόσο για να εκτελούμε σωστά μια θέση όσο και για αναπνέουμε σωστά!
Μια ίσια σπονδυλική στήλη επιτρέπει στους πνεύμονες και στο διάφραγμα να κινηθούν σε όλο το εύρος τους.
Όταν ο κόκκυγας είναι κάθετος προς την γη τότε οι ώμοι ωθούνται προς τα πίσω,το στήθος ανασηκώνεται, οι πνεύμονες και το διάφραγμα έχουν ακόμη περισσότερο χώρο και η κοιλιά είναι πιο χαλαρή.
Μερικά αξιοσημείωτα στοιχεία έχουν ανιχνευτεί τα τελευταία έτη τα οποία υποδεικνύουν ότι η ευελιξία της σπονδυλικής στήλης προβλέπει τη σωστή λειτουργία των αρτηριών μας. Επιπρόσθετα δεδομένα δείχνουν ότι η γιόγκα συμβάλλει στη διατήρηση της αρτηριακής υγείας.
«Ιάπωνες μελετητές σε δείγμα 526 ενηλίκων ηλικίας 20-83 ετών κατέγραψαν το κατά πόσο μπορούν να καθήσουν και να φτάσουν τα δάχτυλα των ποδιών τους, το οποίο αποτελεί δείκτη της ευελιξίας της σπονδυλικής στήλης. Καταγράφηκε επίσης η αρτηριακή σκληρία (ή τα γηρατειά) με τη χρήση της τεχνικής του υπερήχου. Σε ασθενείς άνω των 40 ετών συσχετίστηκε η ευελιξία της σπονδυλικής στήλης και η ορθή αρτηριακή λειτουργία. Η ευελιξία της σπονδυλικής στήλης προέβλεψε τη νεότητα ανεξάρτητα από τη συνολική φυσική κατάσταση και τη μυική δύναμη.
Οι μελετητές θεωρούν ότι η ευελιξία της σπονδυλικής στήλης και η σωστή αρτηριακή λειτουργία μοιράζονται τα ίδια συστατικά μυών και κολλαγόνου συνδετικών ιστών. Επιπλέον, υποστηρίζουν ότι οι ασκήσεις εκτάσεων μειώνει τη δράση του συμπαθητικού νευρικού συστήματος (την ετοιμότητα για μάχη ή φυγή) και όσο μειωμένη η δραστηριότητα του, τόσο πιο πολύ χαλαρώνουν οι αρτηρίες.»
Μια τέλεια ροή για την υγεία της σπονδυλικής μας στήλης και των αρτηριών μας είναι ο χαιρετισμός στον ήλιο καθώς η σπονδυλική στήλη κάνει όλες τις κινήσεις που θα μπορούσε έτσι λύνεται, γίνεται ευλύγιστη και επιμηκύνεται!
Μαργιάννα Καρακωστα Δασκαλα Γιογκα
Για το Σαλαμινιων ΒΗΜΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το σχόλιο σας θα δημοσιευθεί αφου εγκριθεί πρώτα απο τον διαχειριστή για την αποφυγή υβριστικού η προσβλητικού περιεχομένου.

Με Μια Ματιά