Το Σαλαμινίων Βήμα είναι μια έντιμη προσπάθεια, ανιδιοτελής, που αξίζει την στήριξή σας.

Πολλές είναι οι ξενοδοχειακές μονάδες στη Μαγνησία που επλήγησαν από την κακοκαιρία

Σε ένα βαθύ τέλμα βρίσκονται οι επαγγελματίες ξενοδόχοι σε ολόκληρη τη Μαγνησία μετά τον «ξαφνικό θάνατο» που υπέστη και ο κλάδος τους εξαιτίας της φονικής κακοκαιρίας «Daniel».

Οι σαρωτικές πλημμύρες που έπληξαν ολόκληρη τη Μαγνησία σήμαναν το πρόωρο τέλος της τουριστικής περιόδου με τις ακυρώσεις έκτοτε να πολλαπλασιάζονται, αλλά και τις ίδιες τις επιχειρήσεις να μην μπορούν να λειτουργήσουν.

«Δεν πάει άλλο, δεν υπάρχει μέλλον» είναι τα λόγια του προέδρου της Ενωσης Ξενοδόχων νομού Μαγνησίας Γιώργου Ζαφείρη σχολιάζοντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ τις συνέπειες της κακοκαιρίας.

Ο κ. Ζαφείρης αναφέρθηκε, πρωτίστως, στην ανθρώπινη ζωή επισημαίνοντας ότι ως Ενωση Ξενοδόχων εκφράζουν τα συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων, ενώ στη συνέχεια παρέθεσε τις τεράστιες και πολλές ζημιές που έχουν υποστεί οι ξενοδοχειακές μονάδες σε ολόκληρη τη Μαγνησία.

«Είναι πάρα πολλές οι μονάδες στη Μαγνησία που έχουν υποστεί ζημιές. Δεν είναι πλειονότητα, αλλά πολλές από αυτές δεν μπορούν καν να λειτουργήσουν. Ωστόσο, πέρα από τις υλικές ζημιές που έχουν υποστεί, είναι και κάποιοι επιχειρηματίες, που δεν μπορούν καν να προσεγγίσουν τις επιχειρήσεις τους. Τι θα γίνει με αυτούς;» αναφέρει ο κ. Ζαφείρης.

Αυτή τη στιγμή, πρόσθεσε, υπάρχουν εκατοντάδες ακυρώσεις πολύ μεγάλων ποσών και από ότι φαίνεται θα υπάρξει και απώλεια εσόδων δυσθεώρητου ύψους.

«Τις πρώτες ημέρες υπήρξαν ακυρώσεις σε ποσοστό 100%, όπως είναι λογικό. Ακόμη και επισκέπτες της περιοχής, που είχαν τη δυνατότητα να φύγουν, έφυγαν. Τώρα, όσα ξενοδοχεία μπορούν και λειτουργούν, είναι σε πληρότητα της τάξεως του 15%» τονίζει χαρακτηριστικά ο κ. Ζαφείρης και εγκαλεί το κράτος να πάρει μέτρα στήριξης για τη διασφάλιση της επιβίωσης του τουριστικού προϊόντος.

«Πρέπει η Πολιτεία να μας στηρίξει, πρέπει το κράτος να πάρει μέτρα, όπως εκείνα στη διάρκεια της πανδημίας. Αυτή τη στιγμή εκφράζονται φόβοι, ότι ούτε κατά τους χειμερινούς μήνες θα δουλέψουν οι επιχειρήσεις μας. Και, ήδη, σταματήσαμε να δουλεύουμε με τους λογαριασμούς να «τρέχουν» πάραυτα» εξηγεί ο κ. Ζαφείρης.

Η Ενωση Ξενοδόχων Μαγνησίας, μεταξύ άλλων, αιτείται να ανασταλούν οι φορολογικές και ασφαλιστικές υποχρεώσεις, καθώς και οι υποχρεώσεις προς τους δήμους για, τουλάχιστον, έξι μήνες, να τεθούν σε αναστολή όλοι οι εργαζόμενοι των επιχειρήσεων, χωρίς προϋποθέσεις και κριτήρια, να γίνει άμεση παρέμβαση για την ταχύτερη αποκατάσταση των ζημιών στις πληγείσες επιχειρήσεις, χωρίς γραφειοκρατικές προϋποθέσεις.

Ακόμη, οι ξενοδόχοι ζητούν την εφάπαξ και άμεση ενίσχυση των επιχειρήσεων, την προβολή των πληγεισών περιοχών, την αναστολή δανειακών επιχειρήσεων, πλειστηριασμών και κατασχέσεων, τη χρηματοδότηση ενοικίων, αλλά και ειδικές ρυθμίσεις για τον Κοινωνικό Τουρισμό, Τουρισμό για όλους και προγράμματα ΕΣΠΑ.

Ο κ. Ζαφείρης ανέφερε επίσης ότι αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί και γίνονται επαφές με τα αρμόδια υπουργεία, ώστε να παρθούν άμεσα τα μέτρα. Μάλιστα, σήμερα θα πραγματοποιηθεί τηλεδιάσκεψη με τους τοπικούς βουλευτές, ώστε να προωθηθούν τα αιτήματα των ξενοδόχων για την επιβίωση του κλάδου.

ΙΩΑΝΝΑ ΜΠΟΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

https://www.taxydromos.gr/magnesia/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το σχόλιο σας θα δημοσιευθεί αφου εγκριθεί πρώτα απο τον διαχειριστή για την αποφυγή υβριστικού η προσβλητικού περιεχομένου.

Με Μια Ματιά