Το Σαλαμινίων Βήμα είναι μια έντιμη προσπάθεια, ανιδιοτελής, που αξίζει την στήριξή σας.

Η γιόγκα είναι για λίγους;και είναι όντως ακριβη;
Aπο την Μαργιανα Καρακωστα
Καταρχην είναι σημαντικό το τι είδους γιόγκα θέλετε να εξασκησετε και να διαλέξετε έναν δάσκαλο που να είναι όντως καταρτισμενος σε αυτό το είδος. Ο Δάσκαλος χρειάζεται να είναι πιστοποίημένος τουλάχιστον σε 200 ώρες από αναγνωρισμένο εκπαιδευτικό οργανισμό και να ανανεώνει συνεχώς την γνώση του, στα πλαίσια της προσωπικής του πορείας σαν μαθητής.
Αν απευθυνθείτε στο γυμναστήριο είναι πιθανόν να υπάρχει πρόγραμμα γιόγκα και ίσως σε πολύ προσιτή τιμή αλλά σίγουρα δεν θα είναι το ίδιο το να κάνετε γιόγκα σε ένα εξειδικευμένο στούντιο.
Τα πιο ακριβά μαθήματα γιόγκα είναι συνήθως ιδιωτικά μαθήματα στο στούντιο ή διαδικτυακά. Δεδομένου ότι λαμβάνετε μια ατομική εμπειρία και αφοσιωμένη προσοχή και καθοδήγηση από τον εκπαιδευτή σας, συνήθως θα πληρώνετε πολύ περισσότερα για το μάθημα.
Τα περισσότερα στούντιο γιόγκα προσφέρουν τιμές πακέτου ή μηνιαίες συνδρομές που σας δίνουν πρόσβαση στα μαθήματά τους κατά τη διάρκεια των εβδομάδων και των μηνών. Οπότε ανάλογα με τις δυνατότητες σας επιλέγετε ότι σας ταιριάζει.
Γιατί όμως υπαρχει αυτη η φημη οτι είναι τόσο ακριβά αυτά τα μαθήματα γιόγκα;
   Συνήθως εάν το στούντιο βρίσκεται σε ένα πολυτελές μέρος της πόλης, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα τα μαθήματα να έχουν υψηλό κόστος.
   Πέρα αυτού όμως το κόστος διαμορφώνεται από τους εξής παράγοντες:
1.Εάν ο εκπαιδευτής σας είναι πιστοποιημένος έχει αφιερώσει εκατοντάδες ώρες εργασίας αφιερωμένη στην εκμάθηση της τέχνης του και έχει πληρώσει και το αντίστοιχο κόστος.
2.Όταν εξετάζετε το κόστος ενός μαθήματος γιόγκα, είναι σημαντικό να κατανοήσετε την έννοια της διαρκούς γνώσης και πώς σχετίζεται με ένα μάθημα γιόγκα. Όταν παρακολουθείτε ένα μάθημα γιόγκα, αρχίζετε να μαθαίνετε τις λεπτομέρειες της γιόγκα, πώς βοηθά το σώμα σας, ομαλά τις ακολουθίες και τις ροές και πολλά άλλα.Όταν φεύγετε από το στούντιο στο τέλος του μαθήματος, παίρνετε αυτή τη γνώση μαζί σας.
Η γιόγκα προσφέρει πολλά οφέλη για την υγεία, την φυσική σας κατάσταση έως τη βελτίωση της πνευματικής σας διαύγειας και τη μείωση του στρες. Και όπως τα περισσότερα πράγματα έχουν το κόστος τους.
Μαργιάννα Καρακωστα Δασκαλα Γιογκα
Για το Σαλαμινιων ΒΗΜΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το σχόλιο σας θα δημοσιευθεί αφου εγκριθεί πρώτα απο τον διαχειριστή για την αποφυγή υβριστικού η προσβλητικού περιεχομένου.

Με Μια Ματιά