Το Σαλαμινίων Βήμα είναι μια έντιμη προσπάθεια, ανιδιοτελής, που αξίζει την στήριξή σας.

Στη hatha yoga, σχεδόν όλες οι στάσεις απαιτούν κάποια δέσμευση στον πυρήνα, ώστε να διατηρείτε την ακεραιότητα και να εκτελείτε με ασφάλεια την asana.
🔷️Τι είναι πυρήνας;
Σε αντίθεση με τη δημοφιλή πεποίθηση, ο πυρήνας είναι μια πολύπλοκη σειρά μυών που περιλαμβάνει πολύ περισσότερα από τους κοιλιακούς σας. Ο πυρήνας σας αποτελείται από κάθε μυ του σώματός σας που δεν είναι μέρος των χεριών και των ποδιών σας.
Ο πυρήνας σας έχει τρισδιάστατη λειτουργικότητα και μπορεί να κινηθεί και στα τρία επίπεδα κίνησης. Ενώ πολλοί τυπικά εκπαιδεύουν μόνο τους εξωτερικούς μύες, ο πυρήνας αποτελείται επίσης από τους βαθύτερους μύες, συμπεριλαμβανομένων των εγκάρσιων κοιλιακών, του διαφράγματος, του πυελικού εδάφους και του πολυσχιδούς.
🟠Οι στάσεις γιόγκα είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να χτίσετε δύναμη και σταθερότητα στους μύες του πυρήνα σας, κάτι που μπορεί να σας βοηθήσει να βελτιώσετε την ισορροπία σας και τη συνολική πρακτική της γιόγκα. Είτε είστε αρχάριος είτε έμπειρος γιόγκι, η ενσωμάτωση αυτών των στάσεων στην καθημερινή σας ρουτίνα μπορεί να σας βοηθήσει να προχωρήσετε την πρακτική σας στο επόμενο επίπεδο.
🔶️Ακομη και μεσα απο τις ασκησεις αναπνοων -Pranayama, μπορείτε να ενισχύσετε την οπίσθια κοιλία και το διάφραγμά σας. Αν και το διάφραγμα δεν είναι κοιλιακός μυς, είναι ένα κρίσιμο συστατικό του πυρήνα σας καθώς αλληλεπιδρά δυναμικά με την καρδιά, τους πνεύμονες και άλλα όργανα καθώς αναπνέετε. Η πιο σημαντική εδώ άσκηση αναπνοής είναι η διαφραγματικη αναπνοή!
🔴Να τονίσουμε επίσης πώς η κοιλιά σας είναι μια αρκετά εξειδικευμένη περιοχή του σώματός σας. Είναι το μόνο μέρος του σώματός σας που δεν λαμβάνει καμία προστασία ή υποστήριξη από τον σκελετό σας. Οι κοιλιακοί μύες σας κρατούν σε όρθια θέση, παρέχουν αρκετό χώρο για να λειτουργήσουν τα όργανά σας και εξουδετερώνουν τους μυς της πλάτης σας.Επομένως, οι μύες του πυρήνα σας είναι καθοριστικοί στη στάση, την ισορροπία και τη σταθερότητα της σπονδυλικής στήλης.
‼️όλη αυτή η εβδομάδα είναι αφιερωμένη στην ενδυνάμωση του πυρήνα μας!
με αγάπη,
Μαργιάννα Καρακωστα Δασκαλα ΓΙΟΓΚΑ
 Namaste

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το σχόλιο σας θα δημοσιευθεί αφου εγκριθεί πρώτα απο τον διαχειριστή για την αποφυγή υβριστικού η προσβλητικού περιεχομένου.

Με Μια Ματιά