Το Σαλαμινίων Βήμα είναι μια έντιμη προσπάθεια, ανιδιοτελής, που αξίζει την στήριξή σας.

Η Χαλκίδα είναι ένας όμορφος και κοντινός προορισμός από την Αθήνα  και ενδείκνυται ακόμη και για τις ημερήσιες εξορμήσεις του Σαββατοκύριακου το φθινόπωρο.

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που την επιλέγουν για φρέσκο ψαράκι και θαλασσινά πλάι στο κύμα, την πόλη της Χαλκίδας.

Προσεγγίζοντας κανείς την πόλη από τη μεγάλη, σύγχρονη γέφυρα, διακρίνει από ψηλά την πανοραμική της άποψη, η οποία μοιάζει να «ακροβατεί» ανάμεσα στη Στερεά Ελλάδα και την Εύβοια.

Μια πόλη με δύο πρόσωπα, που σημαδεύεται ανεξίτηλα από τον Εύριπο και τα τρελά νερά του να τη χωρίζουν στα δύο και να την ενώνουν ταυτόχρονα, στεφανωμένα από τις δύο γέφυρές της.

Όταν η παλιά γέφυρα ανοίγει, για να περάσουν τα σκάφη, πάντα υπάρχει κόσμος και στις δύο πλευρές της, να χαζέψει τα πλοία που περνούν και να θυμηθεί, ίσως, τις εποχές πριν την κατασκευή της μεγάλης γέφυρας, τότε που η πόλη κοβόταν κυριολεκτικά στα δύο μέχρι η γέφυρα να ξανακλείσει.

Η όμορφη Χαλκίδα

Μετά την απαραίτητη βόλτα στον παραλιακό δρόμο, λοιπόν, μπροστά από εστιατόρια, καφέ και μπαρ, τα βήματα οδηγούν μπροστά από το επιβλητικό Δημαρχείο και στη συνέχεια στο περίφημο Κόκκινο Σπίτι της οικογένειας Μάλλιου. Εκεί χτυπά η καρδιά της πόλης μέρα και νύχτα, με τον κόσμο να διασταυρώνεται στο πλακόστρωτο της παραλίας και ακριβώς δίπλα τα νερά του Ευβοϊκού συντροφεύουν την κάθε στιγμή εδώ. 

Το κάστρο της Κανήθου, στον Καράμπαμπα, βρίσκεται σε στρατηγική θέση για να εποπτεύει τον πορθμό, ενώ μια επίσκεψη στο Αρχαιολογικό αλλά και το Λαογραφικό Μουσείο της πόλης επιβάλλεται για να αποκτήσει κανείς μια πληρέστερη εικόνα για τη ζωή στην Εύβοια. 

Η Χαλκίδα είναι προορισμός για όλες τις μέρες και τις εποχές του χρόνου, για μια αναζωογονητική απόδραση από το κλεινόν άστυ που τα έχει όλα.

 

https://www.evima.gr/eidise

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το σχόλιο σας θα δημοσιευθεί αφου εγκριθεί πρώτα απο τον διαχειριστή για την αποφυγή υβριστικού η προσβλητικού περιεχομένου.

Με Μια Ματιά