Το Σαλαμινίων Βήμα είναι μια έντιμη προσπάθεια, ανιδιοτελής, που αξίζει την στήριξή σας.

Γράφει ο Πάνος Καλουδάς..

….Έτσι, για να μην ξεχνάμε και την ιστορία. Τη χρυσή ιστορία της Ελληνικής Τηλεόρασης. Η φωτογραφία είναι από την δημοφιλή σειρά της τότε ΥΕΝΕΔ »Ο κύριος Συνήγορος».

Ο Γιάννης Μιχαλόπουλος και η Ελένη Μαυρομάτη.

Το πρώτο επεισόδιο της σειράς αυτής, βγήκε στον αέρα, στις 2 Μαϊου του 1970 Παραγωγός της σειράς, ήταν ο πολύ άξιος και δραστήριος, Νίκος Νικολαρέας..(ο συνεργάτης χωρίς όνομα) Το σενάριο έγραφε ο Κώστας Πρετεντέρης..

Την σκηνοθεσία είχε αναλάβει ο ίδιος ο Μιχαλόπουλος.. και την Τηλεσκηνοθεσία, ο best Μεγακλής Βιντιάδης. Μεταδίδονταν κάθε Τρίτη, Πέμπτη και τα Σαββατοκύριακα. Η σειρά έβγαινε στον αέρα »ζωντανή».

Γιατί Video στην Ελλάδα ακόμα δεν υπήρχε..Η σειρά ήταν ασπρόμαυρη. Και έπαιζαν ακόμα ο Γιάννης Μαλούχος, η Νέλλη, Γκίνη ο Σωτήρης Μουστάκας, ο Μάκης Δεμίρης, η Μαίρη Χαλκιά, ο Φιλήμων Μεθυμάκης και άλλοι.

Η σειρά δυστυχώς δεν διασώζεται δεδομένου ότι δεν μαγνητοσκοπείτο

..Ήταν πραγματικά, η καλή εποχή της τηλεόρασης. Γιατί όλα είχαν αρχές και κανόνες.. Και ήταν κυριολεκτικά η μεταφορά της μεγάλης οθόνης στην μικρή. Με όλον εκείνο τον σεβασμό της κινηματογραφικής λήψης και απεικόνισης.. Σήμερα.;;;

Το χάλι στα καλύτερα του.

…..Η πλάκα είναι ότι όλοι αυτοί, οι τηλεμαρκετάδες με τις κλεμμένες από εμάς, τον λαό, συχνότητες και τα σκουπίδια που προβάλλουν, τολμάνε και βάζουν στο στόμα τους την ΕΡΤ..

Την πρώτη διδάξασα. Την »κόρη» του τότε καλού Ελληνικού Κινηματογράφου. Με το προβαλλόμενο προϊόν τους, όλοι αυτοί σήμερα, αποβλακώνουν τον λαό. Και δεν ανοίγει μύτη. Γιατί απλά το Ραδιοτηλεοπτικό είναι ανύπαρκτο

….Και συμπορεύεται με το επίπεδό τους. Και το επίπεδό αυτών που επιθυμούν την αποβλάκωση του λαού

Πάνος Καλουδάς..

Σχόλια στό : “..ΟΤΑΝ Η ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΕΙΧΕ ΑΚΟΜΑ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΗΘΟΣ. Γράφει ο Πάνος Καλουδάς..

  1. ΣΩΣΤΟΣ … έχεις ζήσει την χρυσή εποχή των Παραγωγών της ΕΡΤ…και σήμερα όμως η ΕΡΤ ΑΝΘΙΖΕΙ με μια πλειάδα υπέροχων σήριαλ…πχ Τα καλύτερα μας χρόνια..Η ΠαΡαλια και πολλά τηλεπαιχνίδια..
    Ξεχωριζω τις θεματικες εκπομπες :
    Μαμα_δες , πλανα με ουρα, πρωιαν σε ειδα…..είναι ψηλά ο πήχης και αυτά τα χρονια

    Δεν μπορούνε να τον φτάσουν …..τα ιδιωτικα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το σχόλιο σας θα δημοσιευθεί αφου εγκριθεί πρώτα απο τον διαχειριστή για την αποφυγή υβριστικού η προσβλητικού περιεχομένου.

Με Μια Ματιά