…Ο ΑΚΗΣ ΕΞΑΡΧΟΣ ΣΕ ΣΥΝΑΥΛΙΑ, ΣΤΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ.
…Γράφει ο Πάνος Καλουδάς.
…Επιτέλους. Να και κάτι ευχάριστο, μέσα στην καταχνιά των καιρών. Μέσα στον όλεθρο, που σκορπάει, η κυβερνητική δυσκαμψία. Μέσα στην μουντάδα που επιμένει να σκιάζει τις καρδιές μας. Χθές, το Μεσολόγγι, αποθέωσε έναν άξιο καλλιτέχνη. Έναν δικό του άνθρωπο.
Τον Άκη Έξαρχο, ο οποίος κατάγεται από εκεί. Και είναι ιδιέταιρα αγαπητός. Είναι το δικό τους παιδί. Που προσκλήθηκε, από πολιτιστικό φορέα, για μια μουσική παράσταση.
Χθές λοιπόν, στο Μεσολόγγι, σημειώθηκε η δεύτερη έξοδος. Καθώς όλοι βγήκαν από το σπιτικό τους, για να πάνε στον χώρο που τραγουδούσε ο Άκης. Σε ένα όμορφο, μουσικό ταξίδι, που μπόρεσε και έβαλε χρώμα, στο γκρίζο των ημερών.
Που μπόρεσε και έδωσε ένα χάδι, στις σφιγμένες καρδιές του κόσμου. Ο Άκης κυριολεκτικά αποθεώθηκε, από το πολύ ζεστό κοινό που σιγοτραγουδούσε μαζί του. Σπάζοντας παράλληλα, το σκοτάδι, με τους αναπτήρες που αναβόσβηναν.
Δίνοντας έτσι φως, στις αφώτιστες πλευρές της ψυχής. Που η μουσική, με τη φωνή του καλλιτέχνη τις απάλυνε τρυφερά. Είπε και τι δεν είπε ο άνθρωπος. Από ελαφρολαικό, λαϊκό, μέχρι δημοτικά και νησιώτικα.
Είπε και δικά μας τραγούδια, που κι αυτά πήραν το δυνατό τους χειροκρότημα, όπως με ενημέρωσε η Αγγελική. Έτσι για να ψιλώνουμε λίγο. Να πέρνουμε κανένα πόντο, από το κόρδωμα.
Το προκαθορισμένο δίωρο της συναυλίας, είχε πια περάσει, μα το κοινό δεν άφηνε τον Άκη να φύγει.
Μόλις πήγαινε να ακουμπήσει το μικρόφωνο στη βάση του, οι φωνές από κάτω ζητούσαν κι άλλο. Έτσι αποφασίστηκε, απο τους διοργανωτές, η βραδιά αυτή σύντομα να επαναληφθεί.
Μετά τη συναυλία, τις πρώτες πρωινές ώρες, ο Άκης, μαζί με την Άντζελα, που τόσο τον στήριξε ηθικά και σε αυτή του την παράσταση, επέστρεψαν Αθήνα, γιατί ο δραστήριος αυτός καλλιτέχνης, ετοιμάζει με τη συμμετοχή και γνωστών συναδέλφων του, συναυλία, υπέρ των πληγέντων της Θεσσαλίας. Ένα μπράβο λοιπόν στον ακούραστο Άκη με την ευχή μου και αυτή του η πρωτοβουλία που τώρα ετοιμάζει, να πάει εξ’ ίσου καλά, με την χθεσινοβραδυνή του παράσταση.
Βλέπετε, την επιτυχία των φίλων μας, την απολαμβάνουμε και μεις. Και τη ζούμε από τα μέσα της, μαζί τους. Άντζελα, Άκη, καλό Σαββατοκύριακο.
Και πάντα τέτοια.