Φ.Κ Αυτη η χωρα εκτος του πολιτισμού που ΕΙΧΕ ηταν και υπερήφανη και για την φυση της …
Δυστηχως απο την μια , η πολιτική των ανεμογεννητριών απο την αλλη οι φωτιες και οι πλημύρες καταστρέφουν συστηματικά την φυση μας της πατρίδας μας ..
Και ενω μας εχουν κουράσει να ακούμε για εργα , οργανωση ,σχεδια επι σχεδιων , και πολίτικες προστασίας …. το κακο καθε χρόνο που βιωνουμε παει προς το χειρότερο , και δεν εχει τελειωμό . …
Που οφείλετε ;
Τι πρέπει να αλλάξει ;
Ακομα και στην πολιτική ενημέρωσης για την προστασία και ευθυνών των πολίτων ;
Πως πρέπει ο καθένας μας να αλλάξει για να προστατεύσει αλλα και να συμβάλει βοηθώντας με κάθε τρόπο , οργανωμένα ;
Η Κυβερνώντες οφείλουν να δράσουν συντονισμένα με σχέδιο με νεους σκληρούς νόμους και ολα αυτα που αποτρέψουν και θα προστατευόσουν την φυση στην πατρίδα μας ;;
Γιατι δεν το κανουν ;;
Πάντα θα Ελπίζουμε αλλα και παραμένουμε με το ερώτημα ΑΝ μπορούν και ΑΝ θέλουν ;;;
Απο τον Φ.Κ
ΑΡΘΡΟ
Έκταση συνολικού εμβαδού σχεδόν 1,7 εκατ. στρεμμάτων κατέκαψαν οι δασικές πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν από την αρχή του έτους στην Ελλάδα. Από αυτή την καμένη έκταση, που έχει χαρτογραφηθεί από δορυφορικές εικόνες, το 1,2 εκατ. στρέμματα έχουν καεί στις φωτιές που ξέσπασαν τον Αύγουστο.
Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Εθνικό Παρατηρητήριο Δασικών Πυρκαγιών (ΕΠαΔαΠ), για το έτος 2023, έχουν χαρτογραφηθεί συνολικά 67 δασικές πυρκαγιές και η καμένη έκταση έως τις 06 Σεπτεμβρίου 2023 εκτιμάται ότι ανέρχεται σε 1.696.858,4 στρέμματα. Επίσης, το μεγαλύτερο μέρος της συνολικής καμένης έκτασης (70,8% ή 1.201.433,2 στρέμματα) αντιστοιχεί στις πυρκαγιές του Αυγούστου.
Στον χάρτη και τον πίνακα που δημοσιεύει το ΑΠΕ-ΜΠΕ φαίνεται ότι από τις πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν τον Αύγουστο στον Έβρο κάηκαν 962.016,4 στρέμματα, στην Πάρνηθα 58.326,4 στρέμματα, στη Ροδόπη 30.501,7 στρέμματα, στις φωτιές στη Βοιωτία 49.646,7 στρέμματα (Ταρσός), 34.741,8 στρέμματα (Πρόδρομος) και 10.097,9 στρέμματα. (Υλίκη) και στον Νέστο Καβάλας 13.226,6 στρέμματα.
Η ομάδα του ΕΠαΔαΠ σημειώνει ότι η περιοχή του Έβρου καλύπτεται σε μεγάλο μέρος από σύννεφα και πιθανώς να υπάρχουν ενδιάμεσες περιοχές που έχουν εκτιμηθεί λανθασμένα ως καμένες. Θα ακολουθήσει πιο λεπτομερής χαρτογράφηση της καμένης έκτασης, εφόσον υπάρχουν διαθέσιμα δορυφορικά δεδομένα χωρίς σύννεφα.
Το Εθνικό Παρατηρητήριο Δασικών Πυρκαγιών (ΕΠαΔαΠ) υλοποιείται από το Εργαστήριο Δασικής Διαχειριστικής και Τηλεπισκόπησης του Τμήματος Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος του ΑΠΘ, με δικαιούχο τη Γενική Διεύθυνση Δασών και Δασικού Περιβάλλοντος του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Η ομάδα εργασίας αποτελείται από τους/τις: Κωνσταντίνο Αντωνιάδη, Νίκο Γεωργόπουλο, Μιχάλη Σισμάνη, Δημήτρη Σταυρακούδη, Αργύρη Λεφάκη, Έλενα Γκουντή και Αλεξάνδρα Στεφανίδου, με επιστημονικά υπεύθυνο τον καθηγητή του ΑΠΘ, Ιωάννη Γήτα.
https://greenagenda.gr/%CF%83