Το Σαλαμινίων Βήμα είναι μια έντιμη προσπάθεια, ανιδιοτελής, που αξίζει την στήριξή σας.

Διαψεύδει ο αμερικανικός στρατός το περιστατικό.

Drone με τεχνητή νοημοσύνη «σκότωσε» τον χειριστή του για να πετύχει τον στόχο του σε προσομοιωμένη δοκιμή που διοργάνωσε ο αμερικανικός στρατός;

Ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος της πολεμικής αεροπορίας των ΗΠΑ, ελεγχόμενο από AI «σκότωσε» τον χειριστή του για να τον αποτρέψει να παρέμβει στις προσπάθειές του να εκπληρώσει την αποστολή του.

Μήπως λοιπόν, στο Future Combat Air and Space Capabilities Summit που πραγματοποιήθηκε στο Λονδίνο τον Μάιο, αποκαλύφθηκε ένα φρικιαστικό πρόσωπο τεχνητής νοημοσύνης;

Σύμφωνα με τον επικεφαλής επιχειρήσεων τεχνητής νοημοσύνης της πολεμικής αεροπορίας των ΗΠΑ, συνταγματάρχη Τάκερ Χάμιλτον, η τεχνητή νοημοσύνη χρησιμοποίησε «πολύ απροσδόκητες στρατηγικές για να πετύχει τον στόχο της» σε προσομοιωμένες δοκιμές.

Συγκεκριμένα το drone «σκότωσε τον χειριστή που το εμπόδισε να πετύχει τον στόχο του».

Κατά την διάρκεια της επίδειξης, ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος με τεχνητή νοημοσύνη διατάχτηκε να καταστρέψει τα συστήματα αεράμυνας του εχθρού και επιτέθηκε σε οποιονδήποτε παρενέβαινε σε αυτήν την εντολή.

«Όταν το σύστημα ανίχνευε την απειλή, μερικές φορές ο άνθρωπος χειριστής του έλεγε να μην σκοτώσει αυτήν την απειλή. Αλλά το AI άρχισε να συνειδητοποιεί ότι έπαιρνε πόντους σκοτώνοντας αυτήν την απειλή. Τι έκανε λοιπόν; Σκότωσε τον χειριστή που προσπάθησε να τον σταματήσει.. Σκότωσε τον χειριστή γιατί αυτό το άτομο τον εμπόδιζε να πετύχει τον στόχο του», ανέφερε ο Χάμιλτον.

Όταν το drone διατάχτηκε να μην σκοτώνει τον χειριστή του αυτό άρχισε να καταστρέφει τον πύργο επικοινωνίας που χρησιμοποιούσε ο χειριστής για να επικοινωνεί με το «drone για να το αποτρέψει από το να σκοτώσει τον στόχο».

Να σημειωθεί ότι κανένας άνθρωπος δεν τραυματίστηκε κατά την διάρκεια της προσομοίωσης ενώ επίσημα ο αμερικανικός στρατός έχει διαψεύσει ότι το drone στράφηκε ενάντια στον χειριστή του.

https://www.geostratigika.gr/viral/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το σχόλιο σας θα δημοσιευθεί αφου εγκριθεί πρώτα απο τον διαχειριστή για την αποφυγή υβριστικού η προσβλητικού περιεχομένου.

Με Μια Ματιά