Το Σαλαμινίων Βήμα είναι μια έντιμη προσπάθεια, ανιδιοτελής, που αξίζει την στήριξή σας.

Η γιόγκα θα δυναμώσει τα χέρια μου; Πονάνε οι καρποί λόγο δουλειάς γραφείου!

Οι περισσότεροι έχουμε την εντύπωση πως ο μόνος τρόπος για να αποκτήσω τονισμένα χέρια και τονισμένους μυς είναι η άρση βαρών και η παραδοσιακή προπόνηση δύναμης! Όμως μια σταθερή ρουτίνα πρακτικής γιόγκα μπορεί να σας χαρίσει δυνατά και σμιλεμενα χέρια!
Ακόμη και η πιο απλή θέση ( τραπεζάκι) στην αρχή δεν θα είναι εύκολη θα πονάτε μέχρι να συνηθισουν τα χέρια όμως αν γίνεται σωστά βοηθά και δυναμώνει ακόμη και αυτή η θέση!
Η απάντηση μου λοιπόν είναι ΝΑΙ!
Το πιο σημαντικο όμως είναι ότι ταυτόχρονα με την ενδυνάμωση των χεριών σας αυξάνετε και την ευελιξία και την κινητικότητα στους μύες, τις αρθρώσεις και την περιτονία των χεριών (στην πραγματικότητα σε ολόκληρο το σώμα). Αυτό είναι πραγματικά που έχει σημασία!
Να αναφέρετε πάντα στον δάσκαλο σας πόνους που έχετε σε καρπούς ώμους κτλ. Και πάντα να ακούτε τις οδηγίες τοποθετήσεις των άκρων σας έτσι και δεν θα τραυματιστείτε και αποτέλεσμα θα δείτε πιο άμεσα!
Και μην ξεχάσετε η μισή δουλειά ίσως και παραπάνω γίνεται στην προθέρμανση και όχι τόσο στο τελικό asana της πρακτικής!

Μαργιάννα  Καρακωστα  Δασκαλα Γιογκα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το σχόλιο σας θα δημοσιευθεί αφου εγκριθεί πρώτα απο τον διαχειριστή για την αποφυγή υβριστικού η προσβλητικού περιεχομένου.

Με Μια Ματιά