Το Σαλαμινίων Βήμα είναι μια έντιμη προσπάθεια, ανιδιοτελής, που αξίζει την στήριξή σας.

Αλλοτροπία: 30.000 επισκέψεις σε 8 χρόνια (2014-2022)

Αλλοτροπία Λαϊκή Ακαδημία Γραμμάτων, Τεχνών και Παράδοσης Στη Χώρα μας, που ταλανίζεται από εσωτερικές και εξωτερικές ανηλεείς επιθέσεις, η γέφυρα για την έξοδο στην ομαλότητα, μπορεί να στηριχτεί σε τέσσερις πυλώνες:

Πολιτισμό, Παιδεία, Πολιτική πατριωτική και Πυγμή για την εφαρμογή του Νόμου.

Όταν ο Λαός κι ο καθένας μας ξεχωριστά, αποφασίσει να κάνει καθημερινά κάτι καλό για τον τόπο του, χωρίς αντίδωρο, τότε η πλούσια σε αισθήματα και ήλιο χώρα μας θα λάμψει.

Η Αλλοτροπία, που αριθμεί 8 χρόνια λειτουργίας, ξεκίνησε τη ζωή της ως Πολιτισμικός φορέας, στις 21 Δεκεμβρίου 2012.

Ακολούθησαν 12 μήνες καθημερινής εργασίας από το πρωί έως το βράδυ, από πολλούς εθελοντές, για να φτάσει στο άνοιγμα της πύλης της για το κοινό, στις 12/01/2014.

Έκτοτε, 30.000 περίπου άτομα, επισκέφτηκαν τα εκθέματα ή παρακολούθησαν τις εκδηλώσεις μας. Το μεγαλύτερο μέρος των επισκεπτών είναι παιδιά, που βλέπουν το χώρο με ενδιαφέρον και αγάπη. Αυτό μας δίνει την πεποίθηση, πως ο χώρος αυτός, που δημιουργήθηκε με πολύ κόπο, μεγάλη επιμονή και υπομονή και πολλά έξοδα, θα βρει στα πρόσωπα των παιδιών άξιους συνεχιστές.

ΜΟΝΙΜΕΣ ΣΥΛΛΟΓΕΣ

Δανειστική Βιβλιοθήκη 40.000 βιβλίων.
Εθνογραφική έκθεση 150 περίπου ενδυμασιών.
Λαογραφική συλλογή
Πινακοθήκη και γλυπτοθήκη, 300 περίπου έργων.
Μουσικό αρχείο παραδοσιακής ελληνικής μουσικής και ιστορικό φωτογραφικό αρχείο.
Αίθουσα φυσικής ιστορίας.

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ-ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Εργαστήρια τέχνης (θεάτρου, κινηματογράφος, γραφής, κεραμικής, ζωγραφικής, σκίτσου, ψηφιδωτού )
Περιβαλλοντολογικά. ( εργαστήρια και δράσεις με επίκεντρο την Αίθουσα Φυσικής Ιστορίας, γιορτές σπόρων, Περιπατητικά Συμπόσια , σκίτσο και ζωγραφική με επίκεντρο τη φύση, γλυπτική με ανακυκλώσιμα υλικά )

ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ

2018-1ο βραβείο ΄YOU SMILE, στην κατηγορία ΤΕΧΝΗ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, από το Χαμόγελο του Παιδιού , μέσα από 5.800 συμμετοχές από όλη την Ελλάδα. Δράση που δημιουργήθηκε από την Αλλοτροπία και συνεργάστηκε η ΣΤ΄ Δημοτικού Αντίκυρας με τίτλο: «Εθελοντής ξεναγός στο Μουσείο του τόπου μου»
2015-Βιβλιοθήκη: Δεύτερη σε πανελλήνιο διαγωνισμό δημιουργικής γραφής για παιδιά, Μέσα από 500 συμμετοχές της ομάδας δημιουργικής γραφής της βιβλιοθήκης της Αλλοτροπίας

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ

Με συλλόγους, σωματεία, βιβλιοθήκες, μουσεία, ιδρύματα, ινστιτούτα, πανεπιστήμια, θέατρα
Εκδηλώσεις οκτώ ημερών « Πιθ ελλέβορον»: με 15 ιταλούς καλλιτέχνες και 5 εικαστικές δράσεις ημερησίως. (Συναυλίες, θέατρο, γνωριμία με ντόπιους καλλιτέχνες, εκθέσεις, σεμινάρια κα).
Δημόσια βιβλιοθήκη Wandrille Νορμανδίας στη Γαλλία
Μορφωτικά κέντρα πρεσβειών
Δράσεις υπό την αιγίδα φορέων:

Υπουργείο πολιτισμού Ελλάδος, Δήμους και Περιφέρειες στην Ελλάδα, Δήμους και Περιφέρειες του εξωτερικού (Λέτσε Ιταλίας, Περιφέρεια Απουλίας Ιταλίας )

Συμμετοχές σε συνέδρια:

Του ΥΠΠΟ, της ICOM (International Council Of Museums), της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος, της Εφορίας Αρχαιοτήτων Βοιωτίας, του Αρχαιολογικού Μουσείου Θηβών, του ΕΘΝΙΚΟΥ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ, της Ρωσικής Πρεσβείας. Συμμετοχή σε Διεθνές ιστορικό συνέδριο.
Φιλανθρωπικό έργο: Δωρεές προς τρίτους

Ορφανοτροφεία, Παιδικούς Σταθμούς, Ογκολογική Μονάδα Παίδων «Μαριάννα Βαρδινογιάννη – ΕΛΠΙΔΑ», φυλακές του Ελαιώνα στη Θήβα.
Αναγνώριση από φορείς και ενεργό μέλος σε αυτούς:

Μητρώο του Υπουργείου Πολιτισμού, Μητρώo της Ακαδημίας Αθηνών, Μέλος του δικτύου ΔΥΑΣ της Ακαδημίας Αθηνών, Μέλος του δικτύου ελληνικών βιβλιοθηκών της Εθνικής Βιβλιοθήκης Ελλάδος, Συνεργαζόμενοι σε συνέδρια του Διεθνούς οργανισμού Μουσείων ICOM.
Έγραψαν και είπαν για την Αλλοτροπία:

Εφημερίδες και Περιοδικά, ηλεκτρονικές σελίδες εντός και εκτός Ελλάδος, Ραδιοφωνικές εκπομπές, Τοπικά τηλεοπτικά κανάλια, Δημόσια Ελληνική Τηλεόραση,  Διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο ειδήσεων IRNA, Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

ΠΡΟΣΕΧΩΣ:

Δράσεις για το περιβάλλον, με την βοήθεια των εκθεμάτων της Αίθουσας Φυσικής Ιστορίας και της Βιβλιοθήκης της, σε συνεργασία με τα σχολεία.

Συνεργασίες με διάφορα Μορφωτικά Τμήματα Πρεσβειών (ιστορία, τέχνες, περιβάλλον)
Εικαστικές εκθέσεις

Όλες οι εκδηλώσεις οργανώνονται και εξυπηρετούνται από εθελοντές και είναι ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ για το κοινό.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το σχόλιο σας θα δημοσιευθεί αφου εγκριθεί πρώτα απο τον διαχειριστή για την αποφυγή υβριστικού η προσβλητικού περιεχομένου.

Με Μια Ματιά