Το Σαλαμινίων Βήμα είναι μια έντιμη προσπάθεια, ανιδιοτελής, που αξίζει την στήριξή σας.

ΕΚΠΟΜΠΗ-ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΙΝΟ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ.

…Γράφει ο Πάνος Καλουδάς

…Προ ημερών βρέθηκα καλεσμένος στην εκπομπή του φίλου και συνάδελφου μου, ερευνητή, Αχιλλέα Παπαδιονυσίου.

Σε ένα αφιέρωμα που για μένα έχει μια ιδιέταιρη σημασία. Βρεθήκαμε στο Μουσείο της Πόλεως των Αθηνών, του Βούρου Ευταξία. Όπου έγινε το γύρισμα σε αυτόν τον υπέροχο χώρο.

Έναν από τους λίγους που έχουν πια μείνει, στην Αθήνα. Μιλήσαμε για τον Ελληνισμό της Αλεξάνδρειας. Με άξονα το σχετικό βιβλίο μου. «Ιστοριες από την Χαμένη Πατρίδα». Μιλήσαμε γι αυτό τον υπέροχο Ελληνισμό, που τόσο άδοξα έσβησε κι αυτός.

Όπως και όλοι οι άλλοι, οι ανα τον κόσμο φάροι Ελλάδας που χάθηκαν. Από δικά μας φυσικά πολιτικά λάθη. Από την ηττοπάθεια που προκαλεί η πολιτική ανικανότητα. Γιατί είναι γνωστό πια με πόσο ζήλο επιλέγουμε, το πολιτικό μας προσωπικό, με κριτήριο το μέγεθος της ανικανότητας του.

Χάθηκε λοιπον κι αυτός, ο τοσο άψογα οργανωμένος Ελληνισμός. Με τους πατριώτες αυτούς, όλους, που τόσες πολλές και μεγάλες δωρεές, έκαναν στην μητέρα πατρίδα…

Πιστεύω, πως χάρη στον χειρισμό του Αχιλλέα και στην δομή, της εκπομπής, πως θα πρέπει να βγήκε ένα άριστο αποτέλεσμα. Η αλήθεια είναι πως συχνά με καλούνε να συμμετάσχω σε εκπομπές με διαφορά θέματα. Δεν πηγαίνω.

Χρόνια τώρα, το αποφεύγω. Από παιδί είμαι στην τηλεόραση. Πίσω από τον φακό. Επί του ασφαλούς. Όμως για την πόλη που γεννήθηκα, για την Αλεξάνδρεια των γονιών μου, των παιδικών μου χρόνων, δεν θα μπορούσα να απουσιάσω.

Πολύ δε περισσότερο που οικοδεσπότης, ήταν ένας τόσο σοβαρός, ικανός και καλλιεργημένος άνθρωπος, όπως ο Αχιλλέας Παπαδιονυσιου.

Που με τίμησε πραγματικά, με την αγάπη την σοβαρότητα και το ιστορικό δέος, με το οποίο αντιμετώπισε ένα τόσο δύσκολο θέμα. Σε καιρούς που το ξεπούλημα με τις διάφορες «Πρέσπες» παίρνει και δίνει.

Ζήσαμε την μία της Μακεδονίας, τώρα ετοιμαζόμαστε για τη δεύτερη του Αιγαίου.

Από πουλημένους «αρχόντους» της συμφοράς. Αχιλλέα φίλε, σε ευχαριστώ.

Και μπράβο για την ποιότητα και το ήθος των εκπομπών σου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το σχόλιο σας θα δημοσιευθεί αφου εγκριθεί πρώτα απο τον διαχειριστή για την αποφυγή υβριστικού η προσβλητικού περιεχομένου.

Με Μια Ματιά