Το Σαλαμινίων Βήμα είναι μια έντιμη προσπάθεια, ανιδιοτελής, που αξίζει την στήριξή σας.

Φ.Κ : Έχοντας  την γνωστή του παλαιού συνδικαλιστή (  ήρθα είδα και απήλθα με αυτα που κατάλαβα ) στα νιατα μου στο τοτε Συνδικάτο  Μετάλλου , και γνωρίζοντας οτι  ο στοχος … τοτε ..  ηταν το μεγαλύτερο μεροκάματο …θα ειχε πολυ ενδιαφέρον να αναρτούσαν την τελικη Συλλογική Σύμβαση για να ενημερωθούμε και να  αποδείξουν οτι ο πρώτος στόχος ειναι η ασφάλεια του εργαζομένου … και οχι η αύξηση του μεροκάματου ….

Το παλικάρι που χάθηκε πρόσφατα στην Δεξαμενή του Περάματος  ο Γιάννης απο το δυστύχημα ειναι παιδί συγγενών μας …  το γνωρίζω απο μικρο παιδακι .. ..Ο πονος που εφερε στην οικογένεια ο ξαφνικος χαμος του ειναι αβάσταχτος…

Αυτο που  ειπε η μητέρα του Γιαννη  ειναι  ….ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΑΙΜΑ  ..

Μεσα στον πονο της δεν ανέφερε  ουτε για μεγαλύτερο μεροκάματο ουτε τιποτα αλλο …

Ας δουν λοιπόν τις ευθύνες που έχουν ολοι οι συνδικαλιστές της ζώνης , και  ας αφήσουν τα μικροκομματικά παιχνίδια , που παντα υπάρχουν , καθώς και τα οικονομικά οφείλει απ εξω … ας ρίξουν ολοκληρωτικά το βάρος στην ασφάλεια, ενημερωση και εφαρμογή  απο ΌΛΟΥΣ των μετρων ασφαλειας ..

Ας εστιάσουν μονο σε θέματα ασφάλειας αυτην την φορα …

Με πιστοποιημένους  επόπτες σε καθε χωρο εργασιας ….

Με υποχρεωτική την εκπαίδευση των τεχνιτών και  εργατών στα μετρα ασφαλειας ..

Ας στήσουν σχολές που ειδικοί θα μεταφέρουν τις γνώσεις Ασφάλειας  σε χώρους που δεν ειναι πάντα ίδιοι , μια και τα είδη των πλοίων  έχουν διαφορετικούς κινδύνους ..

Και ας αντιληφθούν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι οτι  τα μετρα δεν πρέπει να μείνουν στα χαρτια… να τα εφαρμόζουν πρώτα εκείνοι  .. και να τα επιβάλουν οπου βλέπουν αβλεψίες …

..Αυτο ειναι που θα διασφαλίσει  λιγότερα δυστυχήματα και ατυχήματα μαζι με τις υποχρεώσεις των πλοιοκτητών , εργολάβων και των τεχνιτων ..

Οσο για τους εργαζομένους … γιατι   εχω μάθει να τα λεω οπως  είναι ….

  Οταν και οποτε βρισκονται σε σεμινάρια ιδιαίτερα ασφαλειας ….ΑΣ μην κανουν κοπανα ή απασχολούνται με αλλα την ωρα που κάποιος  ειδικος στην Ασφάλεια  προσπαθεί  και ΜΠΟΡΕΙ να αναφερθεί σε μια λεπτομέρεια που θα σώσει  την  ιδια την ζωή τους ..

 Σάββατο στις 11 &30  στο Περαμα στον νεκροταφείο του Σχιστου  τελείται η λειτουργία  υπερ του αγαπημένου μας  Γιαννη … Αιωνία η μνήμη του … Καλο Ταξίδη Γιαννάκη ………

ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΚΑΡΑΚΩΣΤΑΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το σχόλιο σας θα δημοσιευθεί αφου εγκριθεί πρώτα απο τον διαχειριστή για την αποφυγή υβριστικού η προσβλητικού περιεχομένου.

Με Μια Ματιά