Το Σαλαμινίων Βήμα είναι μια έντιμη προσπάθεια, ανιδιοτελής, που αξίζει την στήριξή σας.

Κοντά στο χωριό Μανίκια της Εύβοιας, υπάρχει ένας πολύ όμορφος «κρυφός» καταρράκτης, σχετικά άγνωστος στο ευρύ κοινό.

Ο καταρράκτης έχει ύψος περίπου 20-25 μέτρα και για να τον προσεγγίσουμε έχει περπάτημα περίπου 50 λεπτά, ενώ υπάρχει και μία εναλλακτική διαδρομή με λιγότερη πεζοπορία.

Η διαδρομή ξεκινάει στο χωματόδρομο που βρίσκεται 4χλμ πριν τα Μανίκια (όπως ερχόμαστε από το Νεοχώρι), και οι ντόπιοι έχουν σηματοδοτήσει τη διαδρομή με κόκκινα σημάδια.

Ακολουθούμε το χωματόδρομο χωρίς να στρίψουμε, μέχρι να τελειώσει. Αφού παρακάμπτουμε από τα δεξιά ένα σαθρό και λίγο απότομο σημείο, φτάνουμε στο ποτάμι, όπου το μονοπάτι μας, το διασχίζει αρκετές φορές. Αν είστε προετοιμασμένοι να βρέξετε τα παπούτσια σας, θα διευκολύνει σημαντικά την προσπέλαση του.

Μετά φτάνουμε σε ένα πολύ ωραίο σημείο, με ένα μικρό καταρράκτη και μία πολύ εντυπωσιακή βάθρα. Από εκεί το τέλος της διαδρομής είναι μόλις 10 λεπτά μακριά.

Υπάρχει και μία εναλλακτική διαδρομή η οποία έχει περπάτημα μόλις 10 λεπτών, ωστόσο θα χρειαστεί να οδηγήσετε περίπου 4χλμ σε χωματόδρομο ο οποίος είναι σχετικά βατός μέχρι και λίγο πριν την εκκλησία του Αγίου Ιωάννη.

https://www.evima.gr/eidiseis-ev

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το σχόλιο σας θα δημοσιευθεί αφου εγκριθεί πρώτα απο τον διαχειριστή για την αποφυγή υβριστικού η προσβλητικού περιεχομένου.

Με Μια Ματιά