Το Σαλαμινίων Βήμα είναι μια έντιμη προσπάθεια, ανιδιοτελής, που αξίζει την στήριξή σας.

Ο υδράργυρος ανεβαίνει και ήδη αρκετός κόσμος στην Πάτρα κυκλοφορεί με κοντομάνικα, όμως ψηλά στα βουνά της Αχαΐας και συγκεκριμένα στον Χελμό μέχρι πριν λίγες ημέρες το χιόνι ήταν πυκνό. 

Οπως έγραψε και η τοπική ιστοσελίδα kalavrytapress, μπορεί να είναι Μάιος όμως τα εκχιονιστικά μηχανήματα λειτουργούν ακόμα, με τον χειριστή, Παναγιώτη Μέρμηγκα, να παλεύει να ανοίξει δρόμο προς τον «Αρίσταρχο», σε υψόμετρο 2.200 έως 2.350 μέτρα.

Καλάβρυτα: Χιόνι δυο μέτρα στο Χελμό, μήνα Μάϊο - ΦΩΤΟ

Με τα μηχανήματα άνοιξε ο δρόμος προς το Αστεροσκοπείο

Το παγωμένο χιόνι έφτανε σε ύψος που ξεπερνούσε σε πολλά σημεία τα 2 μέτρα και σκέπαζε τον μοναδικό δρόμο προς το αστεροσκοπείο του Χελμού. Οπως φαίνεται και στις φωτογραφίες που τραβήχτηκαν πριν λίγες ημέρες, ο χειριστής προσπαθεί με το εκχιονιστικό να ανοίξει δρόμο προς τον Αρίσταρχο σε υψόμετρο 2.200 έως 2.350 μέτρα. Πρόκειται για την ίδια ομάδα ανθρώπων που κατά τους χειμερινούς μήνες ανοίγουν, όποτε υπάρχει ανάγκη, τους δρόμους στα ορεινά και προς το Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων.

Ουσιαστικά πρόκειται για έναν παγετώνα, ο οποίος ακόμα δεν έχει λιώσει από τις πρώτες θερμές ημέρες του Μαΐου, αλλά ο δρόμος έπρεπε να διανοιχθεί, ώστε να ανεβαίνουν ανεμπόδιστα οι επιστήμονες και οι επισκέπτες στον «Αρίσταρχο».

Καλάβρυτα: Χιόνι δυο μέτρα στο Χελμό, μήνα Μάϊο - ΦΩΤΟ

Το αυτοκίνητο του Χιονοδρομικού σχεδόν κρύφτηκε από το χιόνι

Θυμίζουμε πως σε λίγες ημέρες θα διοργανωθεί στο Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων και το 1ο Helmos Mountain Festival, όπου θα βρεθούν πάνω από 11.000 επισκέπτες, με αρκετούς από αυτούς να κάνουν και βόλτα μέχρι την κορυφή του βουνού. Επομένως, η διάνοιξη του δρόμου ήταν επιβεβλημένη.
Οι εντυπωσιακές εικόνες από το παγωμένο χιόνι στον δρόμο προς το αστεροσκοπείο του Χελμού είναι του Νίκου Αρμπή.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΣ

https://pelop.gr/kalavryta-ch

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το σχόλιο σας θα δημοσιευθεί αφου εγκριθεί πρώτα απο τον διαχειριστή για την αποφυγή υβριστικού η προσβλητικού περιεχομένου.

Με Μια Ματιά