Το πρωϊ της Δευτέρας κάτοικοι της Μελβούρνης άρχισαν να ελέγχουν σπίτια και κτίρια για ζημιές. Όπως αναφέρθηκε σε κάποια κτίρια στο Ascot Vale και στο Sunbury έπεσαν σοβάδες και αναφέρθηκαν ζημιές ενώ ρωγμές παρουσιάζει και δρόμος στο Mickleham. Πάντως δεν έχουν αναφερθεί σημαντικές ζημιές.

Ήταν ο ισχυρότερος σεισμός στη Μελβούρνη για τα τελευταία 120 χρόνια . Photo: Depositphotos
O σεισμός που σημειώθηκε στις 11.41 τη νύχτα της Κυριακής ήταν ο ισχυρότερος που έχει καταγραφεί στη Μελβούρνη για τα τελευταία 120 χρόνια, σύμφωνα με τους σεισμολόγους.
Η σεισμική δόνηση γύρω στα 3.8 της κλίμακας Ρίχτερ ταρακούνησε» την Μελβούρνη λίγο πριν τα μεσάνυχτα και έγινε αισθητή σε όλη την πόλη, όπως έσπευσαν να γράψουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πολλοί συμπολίτες μας-ανάμεσά τους και αρκετοί Έλληνες.
Σύμφωνα με το Geoscience Australiaεπίκεντρο της ήταν το Sunbury, βορειοδυτικά της Μελβούρνης.
Το σεισμολογικό Ερευνητικό Κέντρο (The Seismology Research Centre in Melbourne) εκτιμά πως ενδέχεται να αναφερθούν μικρές ζημιές καθώς το εστιακό βάθος του σεισμού ήταν μόλις τρία χιλιόμετρα.
Η δόνηση διήρκησε 10 δευτερόλεπτα και έγινε αισθητή μέχρι το Χόμπαρτ της Τασμάνιας.
Αν και ο σεισμός της Κυριακής ήταν μικρότερος από αυτόν των 5.9 Ρίχτερ που σημειώθηκε το 2021 στην περιοχή Mansfield της Βικτώριας, 130 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Μελβούρνης, ο τελευταίος έγινε πιο αισθητός γιατί σημειώθηκε σε εξωτερικό προάστιο της πόλης.
Το πρωϊ της Δευτέρας κάτοικοι της Μελβούρνης άρχισαν να ελέγχουν σπίτια και κτίρια για ζημιές.
Όπως αναφέρθηκε σε κάποια κτίρια στο Ascot Vale και στο Sunbury έπεσαν σοβάδες και αναφέρθηκαν ζημιές ενώ ρωγμές παρουσιάζει και δρόμος στο Mickleham.
Πάντως δεν έχουν αναφερθεί σημαντικές ζημιές.
Σημειώνεται πως και στις16 Μαϊου είχε καταγραφεί σεισμική δόνηση 2.5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ κοντά στο Ferntree Gully, 30 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Μελβούρνης,