Το Σαλαμινίων Βήμα είναι μια έντιμη προσπάθεια, ανιδιοτελής, που αξίζει την στήριξή σας.

ΑΡΧΑΙΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΓΙΑ ΘΑΛΑΣΣΙΝΑ ΛΟΥΤΡΑ

Το δωμάτιο είναι προσβάσιμο από δύο πλαϊνά ανοίγματα στο δωμάτιο, το ένα από τα οποία πρέπει να ήταν η κύρια είσοδος, επειδή μπορείτε ακόμα να δείτε τις πόρτες της πόρτας που έκλεινε την είσοδο (πρώτη φωτογραφία). το άλλο είναι αντίθετα πολύ ανώμαλο και δύσκολο να το προσεγγίσετε.

 Όμως η πιο υποβλητική είσοδος είναι αυτή που φαίνεται στη δεύτερη φωτογραφία.

 Πρόκειται για μια ημιβυθισμένη τρύπα που επιτρέπει την πρόσβαση από τη θάλασσα: η είσοδος από εκεί είναι ένα όνειρο!

Κρατάτε την αναπνοή σας, κάνετε δύο εγκεφαλικά και μεταφέρεστε από μια πολυσύχναστη παραλία σε ένα μέρος που αιωρείται εκτός χρόνου. Το δωμάτιο για τα μπάνια στη Santa Caterina di Nardò.

Ήταν το έθιμο του 1800 και των αρχών του 1900 οι κυρίες μιας συγκεκριμένης βαθμίδας να επωφελούνται από το μπάνιο στη θάλασσα, με όλη τη διακριτικότητα και την εμπιστευτικότητα που απαιτούσε η υπόθεση. Ως εκ τούτου, χτίστηκαν ad hoc δωμάτια, κοντά στον γκρεμό, στον οποίο έμπαινε η θάλασσα, σχηματίζοντας φυσικές στεγασμένες πισίνες στις οποίες, συχνά, συσσωρεύονταν μικρές παραλίες, όπως στην προκειμένη περίπτωση.

Οι κυρίες το είχαν πρόσβαση από το έδαφος και έκαναν μπάνιο ανενόχλητες, προστατευμένες από τα αδιάκριτα βλέμματα και από τον καλοκαιρινό ήλιο που θα είχε ροδίσει το λευκό δέρμα τους, κάνοντάς το παρόμοιο με αυτό των χωρικών που δούλευαν τη γη.

https://fondoambiente.it/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το σχόλιο σας θα δημοσιευθεί αφου εγκριθεί πρώτα απο τον διαχειριστή για την αποφυγή υβριστικού η προσβλητικού περιεχομένου.

Με Μια Ματιά