Το Σαλαμινίων Βήμα είναι μια έντιμη προσπάθεια, ανιδιοτελής, που αξίζει την στήριξή σας.

Εν όψη ΄΄Εξετάσεων΄΄

      Σε λίγες μέρες ξεκινούν οι εξετάσεις για τους μαθητές. Εξετάσεις γυμνασίου, λυκείου, πανελλήνιες όλες με τη δική τους βαρύτητα για τον καθένα. Εξάλλου  σε κάθε ηλικία οι εξετάσεις, που δίνουμε είναι εξέχουσας σημασίας και δυσκολίας, όπου μέσα από την εμπειρία αυτών περνάμε στην επόμενη φάση και γινόμαστε πιο ώριμοι να ανταπεξέλθουμε τις επόμενες.

      Έτσι σε όλη μας τη ζωή δίνουμε εξετάσεις γραπτές ή μη και αυτή είναι η ζωή με τα όμορφα και τα δύσκολά της, τις χαρές και τις λύπες της. Τι θα ήταν βέβαια το εύκολο χωρίς το δύσκολο, το όμορφο χωρίς το άσχημο, η χαρά χωρίς τη λύπη, τίποτα. Όλα έχουν τη σημαντικότητά τους για να μάθουμε, να εκτιμήσουμε και να προχωρήσουμε με θάρρος, γνώση, δεξιότητες και ικανότητες, να γίνουμε αρωγοί και οδηγοί στους νεότερους.

     Οι εξετάσεις είναι απαραίτητες για να περάσουμε στο επόμενο επίπεδο. Όσο για τα λάθη να μάθουμε να τα αγαπάμε, διότι μέσα από αυτά βλέπουμε τι μπορούμε να κάνουμε για να το διορθώσουμε και να εξελιχθούμε.

Υ.Γ.: Μερικές συμβουλές για όσους δίνουν εξετάσεις

  1. Να μη ξεχνάμε ότι προετοιμαζόμαστε καθ΄ όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς, οπότε στις εξετάσεις κάνουμε επανάληψη όπου είναι και η μητέρα της μαθήσεως

  2. Παραμονή των εξετάσεων φροντίζω να έχω ολοκληρώσει το διάβασμά μου νωρίς το βράδυ

  3. Φροντίζω να έχω καλόν ύπνο, φαγητό, βιταμίνες

  4. Αποδέχομαι το άγχος μου, εξάλλου μας ενεργοποιεί για να κάνουμε πράγματα.

  5. Χρειάζομαι στιγμές χαλάρωσης και χαράς ακόμα και σε περίοδο εξετάσεων

  6. Την ημέρα της εξέτασης συγκεντρώνομαι στο γραπτό μου, εστιάζω σε αυτά που ξέρω και ξεκινώ.

Καλή επιτυχία!!!

Καλομοίρα Μαυρονάσου

Για το Σαλαμινιων ΒΗΜΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το σχόλιο σας θα δημοσιευθεί αφου εγκριθεί πρώτα απο τον διαχειριστή για την αποφυγή υβριστικού η προσβλητικού περιεχομένου.

Με Μια Ματιά