Το Σαλαμινίων Βήμα είναι μια έντιμη προσπάθεια, ανιδιοτελής, που αξίζει την στήριξή σας.

Η Uttanasana, Standing Forward Fold ή όρθια κλειστή τσιμπίδα, είναι μια από τις πιο εξασκημένες στάσεις γιόγκα στη hatha yoga.
✅️Είναι μια απλή στάση για να μάθετε, και όταν γίνεται σωστά, μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση της στάσης του σώματος, στην επέκταση της σπονδυλικής στήλης και στο τέντωμα των σφιχτών μηριαίων. Είναι επίσης μια εξαιρετική στάση για την ανακούφιση από το άγχος και την ηρεμία του μυαλού.
‼️Tips:
1.Πολλοί άνθρωποι αγωνίζονται με την ευελιξία των οπίσθιων μηριαίων τους. Εάν δυσκολεύεστε να αγγίξετε τα δάχτυλα των ποδιών σας, δοκιμάστε να λυγίσετε ελαφρά τα γόνατά σας και να διπλώσετε προς τα εμπρός μέχρι να βρείτε ένα άνετο τέντωμα.
2.Όταν ασκείτε την Uttanasana, είναι σημαντικό να αφήνετε το κεφάλι να χαλαρώνει και να κρεμιέται ελεύθερα. Εάν ο λαιμός κρατιέται άκαμπτα, μπορεί να οδηγήσει σε υπερβολική πίεση και ένταση.
3.Είναι σημαντικό να βεβαιωθείτε ότι η μπροστινή κάμψη προέρχεται από τις πτυχές της λεκάνης και του ισχίου και όχι από την πλάτη. Πιέστε τις φτέρνες σας σταθερά στο πάτωμα και διατηρήστε το μήκος της σπονδυλικής σας στήλης από το στέμμα του κεφαλιού σας μέχρι την ουρά σας.
⛔️ Να μην εκτελειται όταν υπάρχει Γλαύκωμα ή αποκολλημένος αμφιβληστροειδής , σοβαρό τραυματισμό σε πλάτη, ισχίο.
Καλή πρακτική,
Μαργιάννα Καρακωστα Δασκαλα ΓΙΟΓΚΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το σχόλιο σας θα δημοσιευθεί αφου εγκριθεί πρώτα απο τον διαχειριστή για την αποφυγή υβριστικού η προσβλητικού περιεχομένου.

Με Μια Ματιά