Το Σαλαμινίων Βήμα είναι μια έντιμη προσπάθεια, ανιδιοτελής, που αξίζει την στήριξή σας.

Σαν αύριο. 21 Μαίου.

Η Ένωση των Επτανήσων που βαπτίστηκε Αγγλική δωρεά..

Η Ένωση που χαρακτηρίστηκε αγγλικό δώρο επέκτασης των ορίων του Ελληνισμού αλλά στην πραγματηκότητα ,οπως θα δούμε,χρησιμοποήθηκε ως δολωματική παγίδα για την συρίκνωση του Ελληνισμού και την διαλυση του Επτανησιακού πατριωτικού κινήματος.

Το κατακτημένο, με μακρόχρονους αγώνες, δικαιωμα στον Εθνικό αυτοπροσδιορισμο που υβρίστηκε ως καρπός ικεσίας προς το Αγγλικό στέμα και στα πόδια του Βρετανού Βασιλιά

Η Ενωση που κατεγράφει στις <συνθήκες>, που επεβληθη ως δώρο.

ΟΧΙ ΟΧΙ και χίλιες φορές Όχι

Η ένωση υπήρξε καρπός ιερών σκληρών , αγώνων.

. Η ένωση ηταν αναπαλλοτρίωτο δικαιωμα αυτοδιάθεσης αυτοπροσδιορισμου, ανεξαρτησίας. Σε μια τετοια Ενωση προσέβλεπαν οι Ριζοσπάστες και οι Μεταρρυθμιστες της Εφημεριδας Πατρις…Καλβος και Ζαμπέλιος.

Σε μια τετοια ένωση προσέβλεπαν οι ηγέτες του Γνήσιου Ριζοσπαστισμού Ηλιας Ζερβός Ιακωβάτος και Ιωσήφ Μομφεράτος.

 

Η Βρετανία Χάριζε αυτό που δεν της άνήκε!
Τα Επτάνησα δεν ήταν κτήμα της.
.Kαμία διεθνής συνθήκη δεν παρεχώρησε τα Ιονια ως κτήμα στην Βρετανία.
Κάτω απο οποιονδήποτε ερμηνεία των συνθηκών παραχωρησης της προστασίας των Ιονιων στην Αγγλια,τα Ιονια δεν μετατρέπονται σε επαρχια της Αγγλιας, που μπορει να τα δωρίζει.
, Κατω απο οποια ερμηνεια και του πρωτεκτοράτου ακόμα δεν μπορουσαν τα Ιονια να μετατραπουν σε Αγγλικο κτήμα.
Για την σημασία,την σκοπημότητα και τις προυποθεσεις τις συνέπειες αυτού του ειδους της Ενσης θα επανέλθουμε λεπτομερέστερα.
Η Βρετανία αποχωρύσα ανατίναζε τα Κερκυραικα φρούρια.,Κατέστρεφε θησαυρούς υψίστης ιστορικής, συμβολικής αρχιτεκτονικης αλλά και αμυντικής σημασίας,, που δεν της ανήκαν. Ηκυνικη αιτιολόγηση της ανατίναξης των Κερυραικών φρουρίων και της εξουδετερωσης των υπολοίπων φρουρίων της Επτανήσου ηταν να μην ενισχυθει το Ελληνικό κράτος με σημαντικά οχυρά.. Ανατίναξη βάση <<συνθήκης>> στην οποία δεν μετείχαν ουτε οι Επτανησιοι ουτε το Ελλαδικο Κρατος,.
Ανατίναξη που κατηγγειλαν ακόμα και Αγγλοι βουλευτές.
Η Βρετανία αποχωρούσα επεβαλλε για την <<δωρεά>> απαράδεκτα ταπεινωτικούς όρους για την Ελλάδα και το ηρωικό Εθνικό και απελευθερωτικό κίνημα των Ιονίων.
Μροστά λοιπόν στην επέτειο για την ΈΝΩΣΗ της Επτανήσου, με την Υπόλοιπη Ελλάδα. 21 Μαιου ..//
Μπροστά στον ματαιούμενο λόγω εκλογών Εορτασμό μιας μεγάλης στιγμής στην μαρτυρική πορεία του λαού μας στην Εθνική του ολοκλήρωση,. καλούμαστε με ευλάβεια να σταθούμε μπροστα στους μεγαλομαρτυρες και πρωτομαρτυρες του Ετανησιακου αγώνα .
Να αναλογιστούμε οτι οτι αυτοί οι πρωτομάρτυρες και μεγαλομαρτυρες του Επτανησιακου Αγώνα, οι εξόριστοι της Ερίκουσας και των Αντικυθήρων ηταν συνειδητά απόντες απο τον πρώτο εορτασμό της Ένωσης.!!!!! Γιατί άραγε;;;
Αυτοί οι πρωτομάρτυρες κατήγγηλαν//// ΟΧΙ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ// αλλά την μετατροπή του δικαιώματος της ΕΝΩΣΗΣ, σε χάρη και τα Ιόνια και τον λαό τους ως δώρο του Βρετανικού στεματος στον Βασιλιά που επέβαλλε,υπο κωμικοτραγικούς όρους, στον Ελληνικό λαό.
/Κατήγγειλαν την μετατροπή του δικαιώματος σε χάρη συνοδευόμενη απο την δέσμευση της Ελλάδος να αναγνωρίση την ακεραιότητα της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας .Να αναγνωρίση διαρκή ειρήνη με την Οθωμανικη αυτοκρατορία…
Κατήγγειλαν οτι, η απο την Αγγλια προσφερόμενη Ένωση ηταν μια Ενωση συρρικνωσης του Ελληνισμου..
Ο εορτασμός αυτής της επετείου οφείλει να συνοδευεται απο βαθυτατο αναστοχασμό, απο αναγνώριση της ανάγκης να γνωρισουμε την αληθινή μας ιστορία, και το πραγματικό πρόσωπο των προστατών και δανειστών μας Ο εορτασμός πρέπει να συνοδεύεται από ιερή οργή για το ανοσιουργήματα της Αγγλικής πανουργίας και απο την αποκάλυψη αυτής της πανουργίας εις βάρος του Ελληνισμού. Πανουργίας και κακουργίας που παραμένει και επιμένει στις μερες μας.
Ένας τέτοιος εορτασμός θα μας επέτρεπε να εχουμε συνεορτάζοντες τους πρωτο μαι μεγαλομαρτυρες της Ενωσης και των σύνολο των θυμάτων της βαρβαρης αλλα με ευρωπικό ένδυμα Αγγλοκρατίας. Να εχουμε μαζί μας και τον Ζερβό και τον Μομφεράτο . Να εχουμε μαζί μας..και τον Μαρκορά. που με το υπέροχο ποίημα του ΤΑ ΚΑΣΤΡΑ μας κατεγραψε ποιητικά το Αγγλικό ανοσιούργημα της ανατίναξης των Κερκυραϊκών φρουρίων.
Θα επανέλθουμε με τεκμήρια της Αγγλικής πανουργίας./Στις φωτ.Ζερβός Ιακωβάτος,Ιωσήφ Μομφεράτος,Ο Διογένης αναζητών Βασιλιά για τους Έλληνες,Γεράσιμος Μαρκοράς ,ο ποιητής των ΚΑΣΤΡΩΝ ΜΑΣ.

Απο τον Γιωργο Σκλαβουνο -Κερκυρα

Για το Σαλαμινιων ΒΗΜΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το σχόλιο σας θα δημοσιευθεί αφου εγκριθεί πρώτα απο τον διαχειριστή για την αποφυγή υβριστικού η προσβλητικού περιεχομένου.

Με Μια Ματιά